האם יש זכויות בזמן טיפולי פוריות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש זכויות בזמן טיפולי פוריות?
    מיכל
    24/12/2007

בוקר טוב, שמחתי לראות שיש לאן לפנות :-)

אני בת 32, אם פונדקאית.. בתחילת ההליך, כלומר אני לאחר החזרה ראשונה, מחכה לתוצאות.

אני עובדת במקום פרטי, החודש בדיוק חצי שנה.
    רציתי לשאול לגבי טיפולי הפוריות, כלומר החיסור מהעבודה. לקחתי חופש עקב ההחזרה, והחסרתי ומאז הבוס מאוד כועס. גם חזרתי מותשת, בגלל הטיפול וכל רגישות העניין והטיסה - זה היה בחו"ל וכשחזרתי הוא העמיס עלי עבודה. גם לא הסכים לי להחסיר.. אז מיד חזרתי לעבודה.

שאלתי היא, האם יש לי זכויות בטיפול שכזה, או להחסיר בגין טיפולי הפוריות?? או שבגלל שאני עדיין לא בהריון אז אין לי שום זכות? כי זה מאוד לא קל. כל הזמן להסתיר, כל הזמן לא מבינים והכל כל כך רגיש.

האם משנה אם אומר שאני בהריון כבר בהתחלה, או לחכות עם זה? אודה לתשובות. מקווה שהייתי ברורה ולא מבולבלת יותר מדי.
    מאחלת אחלה של יום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מיכל היקרה שלום

מינה יולזרי
    24/12/2007

מבחינה חוקית יש לך את אותן זכויות שיש לאישה הנמצאת בטיפולי פריון וזה אומר שיש לך ימי חופש בגיו העדרויות ואסור לפטר אותך. אלא, שכדי לקבלם את אמורה לדווח על כך שהינך נמצאת בטיפולי פריון.

אינך יכולה כרגע לדווח על הריון כי עדיין לא קיבלת תשובה חיובית. יחד עם זאת את רשאית לדחות את הדיווח לממונה בעבודה עד החודש החמישי וגם בהריון את נהנית מכל הזכויות שיש לאישה בהריון. יחד עם זאת על כל העדרות מהעבודה בשל טיפולים את אמורה לקבל כיסוי ממהורים המיועדים.

מאחלת לך בהצלחה בתהליך והריון קל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו