מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פגית שמתקשה לישוןאמא מודאגת07/08/2011
שלום,ילדתי בשבוע28+5 פגית במשקל 950גר,הגיל הכרונולוגי שלה 3חודשים והמתוקן שבועים.בימים האחרונים היא מאוד מתקשה להירדם במיוחד במהלך היום בלילה היא ישנה כמה שעות ואוכלת כל 3וחצי שעות.ניסיתי המון שיטות להרדים אותה,לנענע את העריסה לשים מוזיקה מרגיעה להרדים על הידיים ואז לשים אותה בעריסה אבל כלום לא הולך והיא בוכה כל היום ומקסימום נרדמת לכמה דקות,בנוסף היא מתעוררת בבכי משינה זזה כל הזמן עם הידיים והרגליים ולפעמים אפילו לא פותחת עיניים כשהיא בוכה.מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לה להירדם אני כבר אובדת עצות,אשמח לעזרה בעיניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגית שמתקשה לישון - תגובה
שירה קראוטהמר09/08/2011הי,
נשמע קשה ומתיש.....
בגיל הזה, אני ממליצה להתחיל לעבוד על הקניית הרגלי שינה. לא כ"כ משנה איך את מרדימה אותה, העיקר שתישן מספיק. בממוצע תינוק בגיל הזה ( לפי המתוקן) זקוק ל-15 שעות ביממה.
שימי לב (ביחס למתי היא התעוררה) מתי את משכיבה אותה לישון, לא כדאי שהיא תהיה ערה יותר משעה וחצי- שעתיים בלי שינה. גם אם אחרי שעתיים היא ממש נראית עייפה תשכיבי אותה לישון.
כדאי ליצור טקס שינה ליום ולליליה. ליום- רצף קצר של פעולות שיאותתו לה עכשיו הולכים לישון. לדוגמה: להיכנס לחדר שלה, לשיר שיר ולהשכיב אותה לישון.
תנסי לבחור שיטה אחת או שתיים שאיתם את מרדימה אותה באופן קבוע. ידיים, ועשות לה קצת קנגרו- מגע עור על עור וכיו'. תראי מה הכי מרגיע אותה.
צריך להיות עקביים . כפי שאני תמיד אומרת ללקוחות שלי- אין פתרונות קסם....
תהיו עקביים זה ישתפר.
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכירה את זה כל כך מקרוב
יעלי11/08/2011היי,יש לי תאומים בן ובת שנולדו בשבוע 34,מהיום הראשון שנכנסתי הביתה לבן היה את אותו דפוס התנהגות שציינת. לא ישן בכלל,היה ער כמעט 24 שעות !!! זה קשה,מעייף ומתיש אין ספק,צריך המון סבלנות ובאמת לנסות להרדים אותם בכל דרך שהיא,תנסי למצוא מה היא הכי אוהבת ,עלייך,בעגלה אולי,לנענע את העריסה.
אני לא רוצה לייאש אבל גם היום אחרי 7 חודשים הוא לא אוהב לישון....אומנם לא ער לי 24 שעות אבל ער דיי הרבה. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה לטוב...
אמא מודאגת11/08/2011כנראה יש תינוקות שפשוט לא אוהבים לישון...האמת היא יום ככה ויום ככה אבל באמת לא ישנה הרבה,אני יותר דואגת שזה לא ישפיע על ההתפתחות שלה כי תינוקות צריכים לישון הרבה ככה אמרו לי לפחות(אין לי נסיון ילדה ראשונה..)נקווה שהכל יסתדר:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה לטוב... - תגובה
שירה קראוטהמר17/08/2011תרשו לי לחדד, יש תינוקות שלא יודעים לישון, לא שלא אוהבים. 30% מהתינוקות מלידה לא יודעים להירדם בכוחות עצמם וזקוקים שנלמד אותם איך.
וזה אפשרי!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)