מידע רפואי
פורומים
- רפואת משפחה
- פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
- איסוף ושימור דם טבורי, תאי גזע וגנטיקה
- פרחי באך
- לימודי רפואה
- כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית
- קנאביס רפואי - רישיון למריחואנה רפואית
- ניתוחי גב, כאבי גב, עמוד שדרה
- טיפולים אסתטיים בלייזר
- גריאטריה, גרנטולוגיה
- ניתוחים גינקולוגים בלייזר
- סרטן השד
- כושר גופני לילדים, כושר גופני לנוער
- שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
פרופ` אלי הרשקוביץ
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמנה, סוכרת, מחלות עצם מטבוליות, בלוטות התריס ויותרת הכליה ועוד.דנה לוי ינקולוביץ
דיאטנית קלינית מוסמכת ובעלת ניסיון רב בטיפול בהפרעות אכילה, השמנת יתר, מבוגרים, מתבגרים והורים לילדים.
- גובה ומשקל בפג בן שנהאחת21/12/2016
בני נולד חודשיים לפני הזמן. (שבוע 32+1) קטן לגילו- 1.320
שאלתי היא האם במדידות גובה ומשקל מתייחסים לגיל כרונולוגי או מתוקן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה ומשקל בפג בן שנה
דפנה דוידי22/12/2016בטיפת חלב העקומות מתייחסות לגיל כרונולוגי,ניתן לחשב באופן תאורטי לפי גיל מתוקן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל תאומים חריג שבוע 32+0נונו04/12/2016
שלום רב .
האם המשקלים של התאומים שלי חריגים ? לפי טיפת חלב צריך לתת פחות אוכל .
מאכילה לפי דרישה (הנקה +3 מנות סימילא 200 מל )בשילוב פירות ומנה של ירקות ובשר .
גיל כרונולוגי 8 חודשים ..מתוקן 6 .
הבת נולדה 1800 היום שוקלת 9 קילו .גובה 72
הבן נולד 2 קילו היום שוקל 10 .גובה 75.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקלי תאומים
דפנה דוידי22/12/2016ערב טוב
הרבה מפגים הבריאים עולים הרבה במשקל ,איך הגנטיקה במשפחה ?מגיל חצי שנה יש לדאוג לסדר יום ,לפי דרישה מתאים לחודשים הראשונים,רצוי שיהיו מושגים של ארוחת בוקר צהרים וערב ,לדוגמא בבוקר הנקה / בקבוק . אחרכך פירות .אחר כך ארוחת צהרים .אחהצ הנקה או בקבוק ,אפשר לתת ביצה,אם גבינה ואבוקדו במקום בקבוק ובערב הנקה או בקבוק .ניתן להאכיל פעם נוספת סביב חצות ,ועד 5-6 בבוקר אין אוכל .
רוצה להאמים שכאשר יתחילו לזחול וללכת יתמתנו בעלייה במשקל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג בן 40 יום עם חוסר תאבוןרעות12/11/2016
שלום,רציתי לשאול בני בן 40 יום היום,נולד ב2.10.16 שבוע 34+6 עד לפני שבועיים היה אוכל 70-90 נוטרילון.הייתי מביאה לו סימוקול ובפגישה האחרונה עם אחות טיפת חלב היא אמרה לי שהיא לא ממצליצה אז הפסקתי לתת לו.בשבוע האחרון הוא מקורר עם נזלת ובקושי אוכל.הוא אוכל 30-40 cc ונראה כאילו הוא מתעוות מזיז את הראש לצדדים ומתקשה לאכול.וישר נרדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פג שמתקשה לאכול
דפנה דוידי18/11/2016מכיוון שהוא פג רצוי תמיד להתיעץ אם רופא הילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור אצל פג שנולד בשבוע 32 ויום אחדrt11/08/2016
שלום
בני נולד בשבוע 32 פלוס יום.
כיום בן 9 חודשים כרונולוגי ו 7 חודשים גיל מתוקן.
מבחינת דיבור אומר משהו שדומה לאבו וגם מה. נשציעהמון קולות.
האם מבחינה שפתית מתייחסים לגיל מתוקן או כרונולוגי בפגים?
מוטורית- מסתובב סביב צירו ולאחרונה החל זחילת גחון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור אצל פג שנולד בשבוע 32 ויום אחד - תגובה
דפנה דוידי12/08/2016בוקר טוב
בכל נושא ההתפתחות בפגים מתיחסים לגיל מתוקן.ב7 חודשים מתוקן מצופה לשמורה עיצורים שונים,חזרה על עיצורים .מוטורית גס בטווח בין 6-9 חודשים תינוק לומד להתהפך,לעשות פיווטינג (סיבוב ציר) לקראת 9 מתחיל לזחול
מהתיאור שלך עושה רושם שהכול בסדר
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש ללידה מוקדמת. עד כמה זה נורא ללדת בחודש שמיני?ורוניקה28/07/2016
שלום רב,
בשבוע 33+1 במעקב מוניטור היו לי צירים מאוד חזקים ושלחו אותי לאשפוז לקבל צלסטון.
השאלה שלי היא כזאת עד כמה זה נורא אם תינוק נולד בחודש שמיני מבחינת סיבוכי פגות? כרגע אני בשבוע 34+2 ולפני שבוע קיבלתי 2 זריקות צלסטון.
שמעתי שעדיף שהתינוק יוולד בחודש שביעי ולא שמיני האם זה נכון?
תודה מראש ורוניקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש ללידה מוקדמת. עד כמה זה נורא ללדת בחודש שמיני? - תגובה
דפנה דוידי03/08/2016בוקר טוב ורוניקה ,אני מניחה שאת נמצאית בטיפול מקצועי ומשגיחים עליך ,ככל שמתקרבים לשבוע 36 ,התינוק בשל יותר מבחינת מערכת הנשימה ,רפלקס מציצה וכדומה
שיהיה בהמלחה והעיקר בלי לחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת המלצות לפגיה - דחוף דחוףהריונית07/02/2016
צריכה לקבל החלטה מהירה .....מה כדאי לבדוק כשבוחרים פגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת המלצות לפגיה - דחוף דחוף - תגובה
דפנה דוידי08/02/2016בעייה רלוונטית שבגללה תתרחש לידת פג או תינוק שמצריך שהות בפגייה,קרבה לבית,בגלל החשש לשהות ארוכה בפגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוס בגדיםעידו18/01/2016
הי
אני לא מוצא כמעט חנויות לבגדים.
יש המלצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיפוס בגדים - תגובה
דפנה דוידי22/01/2016לא הבנתי את השאלה חנויות לבגדים לפגים?ניראה לי שבשילב יש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן מים לפני מתן אוכל מוצקמיקי03/11/2015
ביתי נולדה בשבוע 29 והיום היא בת 7 חודשים וברוך השם בריאה ושמחה.
הרופאה אמרה לנו לחכות עם מתן מוצקים אך בימים כמו היום עם הרוחות החזקות שנושבות אני מרגישה שביתי צמאה והייתי רוצה לדעת האם אני יכולה לתת לה מים על אף שאינה אוכלת מוצקים.
מה אתן אומרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן מים לפני מתן אוכל מוצק - תגובה
דפנה דוידי06/11/2015טעימות של אוכל מגוון מומלץ להתחיל לפגים בגיל מתוקן,יכולה להתחיל לשתות מים רתוחים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף במקום תחליב אםמלי08/10/2015
סמילאק לפגים או מטרנה ?
אנו רוצים את התחליב שעולים בוא במשקל הכי טוב ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עדיף במקום תחליב אם - תגובה
דפנה דוידי06/11/2015שניהם מצויינים מה שתירצו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נאושור לפגיםענבר01/09/2015
שלום,
הילדה המתוקה שלי נולדה בשבוע 32 במשקל קילו,
כיום בת כמעט חצי שנה ועולה יפה במשקל, עד כה הבאתי לה חלב אם ובחודשים האחרונים שילבתי גם תחליף נאושור לפגים. מתי ההמלצה לעבור לסימילק רגיל, והאם צריך שלב 1 או 2?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאושור לפגים - תגובה
דפנה דוידי03/09/2015יש כמה גישות לפי פגיות- יש פגיות שממךיצות עד גיל 9 חודשים ויש פגיות שאומרות שאפשר לעבור לפורמולה רגילה מעל 3 וחצי קילו,הטוב ביותר להתיעץ עם רופא הילדים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג שאוכל בזונדהמיטל20/07/2015
שלום רב,
ילדתי לפני 10 ימים תאומות בשבוע 33 והן בפגיה מאז ומוזנות ע"י זונדה לרוב.
יש לי שאלה לגבי אחת התאומות שבמשקל 1580 גרם כיום ואוכלת 36cc כל ארוחה. ראיתי שהאחות הכניסה לה עם המזרק של הזודנה 15CC ישירות לקיבה בבת אחת. זה היה נראה לי המון להכניס לה ישירות לקיבה וששאלתי אותה היא ענתה שזה בסדר. לאחר מכן התינוקת פלטה הרבה מאוד. האם יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פג שאוכל בזונדה - תגובה
דפנה דוידי22/07/2015אני ממליצה להתיעץ בפגיה,יש תמיד את מי לשאול שם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מומלץ לתת לפגים בנוסף לחלב אםמלי16/07/2015
סימלאיק או מטרנה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה מומלץ לתת לפגים בנוסף לחלב אם - תגובה
דפנה דוידי17/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה מומלץ לתת לפגים בנוסף לחלב אם - תגובה
דפנה דוידי17/07/2015לא משנה לשתי החברות יש פורמולות יעודיות לפגים ואם אין צורך בפורמולות מיחדות אז ממש לא משנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיבוקן - טוב או לא?אור06/07/2015
שלום,
נולדה לי פגה בשבוע 32.
ראינו בפגייה שמשתמשים בחיבוקן,
רציתי לדעת מה דעתך על המוצר?
האם חשוב העיטוף של הפג? במה זה עוזר?
אם מישהו מכיר ורכש אשמח לשמוע את דעתכם
תודה
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיבוקן - טוב או לא? - תגובה
דפנה דוידי08/07/2015ערב טוב
האם שאלת את מי שהשתמש בחיבוקן?אין ספק עיטוף,וקנגרו הוכחו במחקרים כמרגיעים,ועוזרים להתפתחות וגדילה של הפג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמ"ל לפגיםמנשה25/05/2015
שלום,
עד איזה גיל\משקל בד"כ מומלץ להאכיל בתמ"ל פגים (מטרנה פגים או סימילאק נאושור) ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמ"ל לפגים - תגובה
דפנה דוידי26/05/2015בוקר טוב
יש קצת הבדל ין הפגיות שתי הגיחשות הרווחות הן 1 .עד 3.5 קילו ואז להעביר לפורמולה רגילה ,
הגישה השניה היא עד גיל 9 חודשים
תלוי איפה נולדתם ומה היתה ההדרכה בשיחרור ,אבל ברור שפורמולה לפגים ניתנת לפחות עד שהתינוק מגיע ל3 וחצי קילו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקלחיה21/05/2015
נכדתי נולדה בשבוע ה-31 במשקל של 1.300
לאחר חודש וחצי בפגיה (סיטוראציות) סוף סוף הגיעה הביתה.
היא אוכלת חלב אם.
עכשיו התברר שהיא ירדה במשקל.(מעט)
מה עושים? מה הסכנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל - תגובה
דפנה דוידי26/05/2015יש צורך במעקב מישקל צמוד אפילו לקחת מישקל הביתה במידה ויונקת לוודא תקינות הנקה ,להתיעץ עם טיפת חלב רופא הילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?