מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלב אםקארין15/01/2008
שלום ד"ר גור
אני אם לפגית שנולדה בשבוע 27 ונמצאת מזה כחודש בפגיה.
מיום הלידה ועד היום יש לי קושי ביצור חלב. ניסיתי את כל התכשירים המוצעים להגברת החלב (רב חלב כדורי חילבה ומוטליום) אך כמות החלב לא מספקת וקשה לספק לילדה את הכמות אותה היא צורכת (8X35CC ).
כמובן שללא חלב אם היא מקבלת similac special care אך אני מעדיפה שתקבל רק חלב אם.
שאלתי היא בנוגע לשימוש בחלב אם שלא שלי. אחת האימהות בפגיה שילדה פגית בשבוע 27 חודש לפני שאני ילדתי הקפיאה כמויות גדולות של חלב אם וכעת היא נאלצת לזרוק אותם כי כבר אין לה מקום. היא הציעה לי להשתמש בחלב שלה.
האם זה טוב לתינוקת שלי לקבל חלב אם לא שלי? אם כן מכיוון שיש חלב קפוא מכל מיני תאריכים
האם יש חשיבות לחלב יותר חדש מבחינה כרונולוגית?
אודה לך על תשובתך
יום טוב
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת חלב
ד''ר אילן גור15/01/2008לקארין לילה טוב,
אני אישית בפגיה שלנו מתנגד לתרומת חלב אם שייכנס למחלקה.
חשיבות חלב אם גדולה אך החשש הגדול שלנו הוא זיהום במעיים.
זיהום כזה יכול לגרום למחלת מעיים קשה אצל הפג ויתרה מזאת להדביק ילדים אחרים ולגרום למוות מיותר.
נכון שבמקרה שלך מדובר באם שילדה פג והקפיאה אותו והיא מודעת לזיהומים ונקטה בכל אמצעי הזהירות. אך מחר תבוא אם אחרת ותבקש תרומת חלב אם מאחותה שלא שומרת על תנאי סטיריליות והיא תיפגע באם לא ארשה להכניס תרומה של חלב אם " כי לאמא של הפג ההוא הרשו"
על מנת למנוע זיהום כזה אנו מונעים הכנסת חלב אם מגורם אחר שאיננו יודעים עד כמה הוא בטוח.
החשיבות בפגיה היא להבטיח גדילה מהירה ובטוחה וכאשר תגיעי הביתה עם ילדך בעוד כשבועיים שלוש את רשאית לעשות מה שתרצי כי זה תלוי רק בילדך ולא בילדים אחרים שעלולים להיפגע.
אני מקווה שאת מבינה ומסכימה עם דעתי בנושא זה.
לגבי החלה התחליפי הרי פגים רבים בכל העולם ניזונים מחלבים אלה ללא כל סיבוכים ועם גדילה תקינה ללא כל שרידים בעתיד ולכן במקרה שלך רצוי חלב תחליפי סטירילי ובטוח על תרומת חלב אם שאיננו בטוחים עד כמה הוא בטוח.
לילה טוב ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
קארין15/01/2008אקבל את עצתך.
תודה על ההסבר ולילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)