אובדת עצות!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובדת עצות!
    מיכל
    30/08/2011

שלום וברכה, לפני כחודש אחותי ילדה בשעה טובה תאומים. התאומים נולדו פגים, כ-3 חודשים לפני הזמן (שבוע 28). נודע לנו כי לאחד מהתאומים ישנו דימום בראש ברמה גבוהה. הדימום חלף ונשארה ציסטה. מה שאומר שכנראה הוא יסבול מנזק כלשהו שהרופאים עדיין לא יודעים מהו, כגון פיגור/שיתוק/וכו'..חס ושלום.
    מיותר לציין שהיאוש גדול וכבד מנשוא והדמעות מרובות...
    השאלה שלי היא האם יש מקום לתקווה? האם קרו מקרים שלמרות הציסטה במוח הילד בסופו של דבר התפתח באופן תקין לחלוטין?
    האם פיזיותרפיה יכולה "לרפא" את התינוק?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות!

הוספת תגובה

• אובדת עצות! - תגובה

צביה קרל
    02/09/2011

מיכל היקרה.
    אני מבינה את הדאגה. אכן ממצא כמו שאתצתארת נשמע מדאיג. לצערי, אין אפשרתנו לנבא עד כמה הנזק הוא חמור.
    אנחנו יודעים שלמוח שלתינוקות ישנו כשר החלמה מדהים לפעמים. פיזיוטרפיה בודאי לא תרפא את המקום הפגוע, אבל היא יכולה לעזור למוח להשתמש באזורים אחרים שבדרך כלל אנחנו לא משתמשים בהם, והם יקחו עליהם אתתפקידו שלהחלק הפגוע.
    ליווי התפתחותי יכול לעזור. הייתי ממליצה לשלב את הטיפול הפיזיוטרפיסטי, עם טיפולים מתחום הרפואה המשלימה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צביה שלום, על אילו טיפולים מתחום

רויטל
    06/09/2011

הרפואה המשלימה את ממליצה במקרה של דימום מוחי?
    גם לי יש תינוקת פגית שנולדה בשבוע 27 וסובלת מדימום מוחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צביה שלום, על אילו טיפולים מתחום - תגובה

צביה קרל
    06/09/2011

רויטל,
    אף טיפול, לצערי, לא ירפא דימום מוחי, אבל ישנן שיטות של ליווי התפתחותי שנשענות על פלדנקרייז למשל, שיכולות לעשות עבודה יפה ולקדם ילדים עם בעיות התפתחות שונות.
    אם תרצי מידע נוסף תוכלי ךהתקשר אלי לנייד ואשמח לאזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו