מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובדת עצות!מיכל30/08/2011
שלום וברכה, לפני כחודש אחותי ילדה בשעה טובה תאומים. התאומים נולדו פגים, כ-3 חודשים לפני הזמן (שבוע 28). נודע לנו כי לאחד מהתאומים ישנו דימום בראש ברמה גבוהה. הדימום חלף ונשארה ציסטה. מה שאומר שכנראה הוא יסבול מנזק כלשהו שהרופאים עדיין לא יודעים מהו, כגון פיגור/שיתוק/וכו'..חס ושלום.
מיותר לציין שהיאוש גדול וכבד מנשוא והדמעות מרובות...
השאלה שלי היא האם יש מקום לתקווה? האם קרו מקרים שלמרות הציסטה במוח הילד בסופו של דבר התפתח באופן תקין לחלוטין?
האם פיזיותרפיה יכולה "לרפא" את התינוק?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדת עצות! - תגובה
צביה קרל02/09/2011מיכל היקרה.
אני מבינה את הדאגה. אכן ממצא כמו שאתצתארת נשמע מדאיג. לצערי, אין אפשרתנו לנבא עד כמה הנזק הוא חמור.
אנחנו יודעים שלמוח שלתינוקות ישנו כשר החלמה מדהים לפעמים. פיזיוטרפיה בודאי לא תרפא את המקום הפגוע, אבל היא יכולה לעזור למוח להשתמש באזורים אחרים שבדרך כלל אנחנו לא משתמשים בהם, והם יקחו עליהם אתתפקידו שלהחלק הפגוע.
ליווי התפתחותי יכול לעזור. הייתי ממליצה לשלב את הטיפול הפיזיוטרפיסטי, עם טיפולים מתחום הרפואה המשלימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצביה שלום, על אילו טיפולים מתחום
רויטל06/09/2011הרפואה המשלימה את ממליצה במקרה של דימום מוחי?
גם לי יש תינוקת פגית שנולדה בשבוע 27 וסובלת מדימום מוחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצביה שלום, על אילו טיפולים מתחום - תגובה
צביה קרל06/09/2011רויטל,
אף טיפול, לצערי, לא ירפא דימום מוחי, אבל ישנן שיטות של ליווי התפתחותי שנשענות על פלדנקרייז למשל, שיכולות לעשות עבודה יפה ולקדם ילדים עם בעיות התפתחות שונות.
אם תרצי מידע נוסף תוכלי ךהתקשר אלי לנייד ואשמח לאזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)