שאלה בעניין אכילה של פגיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בעניין אכילה של פגיות
    גבי
    03/09/2011

שלום,ילדתי לפני שבועיים פגיות מתוקות בטירוף בשבוע 32, במשקלים של 1.6 ו1.8 ק"ג. הן בפגיה (אנחנו לא גרים בארץ), ומתקדמות לאט לאט, נושמות בכוחות עצמן מיום היוולדן בזכות זריקות סטראידים שהספקתי לקבל שבוע לפני, והתחילו לעלות ממש קצת במשקל השבוע. אבל, הן מתקשות באכילה מבקבוק...הן מקבלות כל 3 שעות 35 מ"ל מחלב שאני שואבת, ומצליחות לשתות מבקבוק כ - 20 מ"ל, ודי מתעייפות, תוך כדי גם האכילה גם רמות החמצן בדם יורדות להן (דה סטורציה אני חושבת שקוראים לזה...) ומקבלות את השאר בזונדה. הן התחילו לקבל ריפוי בעיסוק פעם ביום לשיפור האכילה, ורציתי לשאול באיזה שלב מסתדר עניין האכילה? האם זה יסתדר ברגע שהן יעלו במשקל ויתחזקו? הן כבר בנות שבועיים ואני קצת מוטרדת...
    מתי בערך משחררים תינוקות מפגיה?
    תודה רבה מראש...ושבוע טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה בעניין אכילה של פגיות - תגובה

צביה קרל
    04/09/2011

שבלולית היקרה, מזל טוב.
    אחת הבעיות הידועות של פגים היא חוסר בשלות של מערכת הבליעה. כשאנחנו בולעים, אנחנו צריכים לעצור לרגע את הנשימה, כדי שלא יקדים קנה לושט.
    פגים לא תמיד יודעים לתאם בין רגע המציצה מהבקבוק, לעצירת הנשימה, והבליעה, דבר שלנו הוא מובן מאליו. זאת הסיבה שהן לפעמים משנות צבע, ומורידות סטורציה בזמן האוכל. , ולכן הן גם מתעייפות. בדרך כלל בשבוע 34 להריון הפג כבר צריך להיות בשל לאכילה. , אבל לפעמים הבשלות מגיעה מאוחר יותר, כמו שהבשלות לישיבה , הליכה וכו' מגיעה אצל כל תינוק בגיל שונה.
    המרפאה בעיסוק מלמדת אותן את התיאו בין מציצה, בליעה ונשימה. ברגע שהו יהיו בשלות, הן יתחילו לאכול כמו שצריך. אל דאגה, כולם לומדים לאכול.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו