כמה שאלות....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות....
    גבי
    18/10/2011

צביה שלום!
    התאומות שלי נולדו בשבוע 32 וכיום בנות חודשיים, שוקלות 3 קילו..אני מוצפת בשאלות ואשמח אם תוכלי לייעץ לי..מתנצלת מראש על המגילה :)

קודם כל...האם גילן המתוקן הוא 0 ? לפי חישוב של 40 שבועות?

הן אוכלות בכל ארוחה כ 70- 80 מ"ל חלב שאוב, אחת הבנות התחילה לפלוט כמויות די רציניות מזה יומיים, אז אני נותנת לה קצת פחות, משהו כמו 50 ופשוט בתכיפות גבוהה יותר, האם זה בסדר או שחשוב להמשיך " להכריח" אותה לאכול? היא צורחת בלי עין הרע כשהיא רעבה, כך שזה יוצא שהיא אוכלת בערך כל שעתיים כשהכמות קטנה יותר...

אני כבר לא כל כך עומדת בקצב השאיבות וקניתי תמ"ל שאני רוצה לשלב פעם - פעמיים ביום. מתי כדאי לתת להן והאם יש המלצות מיוחדות איך להתחיל לשלב את זה? אני לא גרה בארץ וקניתי את הפורמולה friso שהיא תוצרת הולנד, שראיתי שנתנו פה בפגייה לתינוקות, האם ידוע לך אם זו אבקה מומלצת?

האם מבחינת ההתפתחות שלהן הן כתינוק בן חודשיים או כתינוק בן יומו? הכוונה היא להחזקת הראש, כמות שעות השינה (הן עדיין ישנות רוב היום), ובכלל ההתפתחות שלהן..

ועוד דבר, יוצא הרבה שהן ישנות במהלך היום וערניות יותר בלילה, אני לא מצליחה להעיר אותן כשהן עייפות וישנות במהלך היום..ניסיתי טיול, חלון פתוח, מוסיקה אבל כלום...הן ישנות להן כמו בלוק :) יש מה לעשות או שזה עניין של זמן?

ו...מתי תינוקות מתחילים לחייך??

תודה מראש על התשובות המקצועיות שלך, אני קוראת קבועה בפורום החשוב הזה,

חג סוכות שמח

גבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות....

הוספת תגובה

• כמה שאלות.... - תגובה

צביה קרל
    19/10/2011

הי גבי.
    אמנם, הגיל המתוקן שלהן הוא 0 ולכן נתייחס אליהן כאל תינוק שרק נולד. רצף ההתפתחות יתחיל מעכשיו.
    זה בסדר שכרגע הו רק ישנות ואוכלות. עם הזמן- זה יבוא לבד, רק קצת סבלנות, תראי דקו, שיהפכו אחר כך לשעות של עירנות פעילה- כלומר, הן יתעוררו, אבל לא יבכו . אלא יסתכלו סביבין. אלו הדקות שהן מתחילות ללמוד את העולם סביבן.
    הרמת הראש תתחיל בעוד כשבועיים עד חודש, החיוך בערך בגיל חודש וחצי- מתוקן.
    לגבי הפורמולה- טני לא מכירה את הפורמולה שציינת, אבל אם זהמה שנותנים בפגיה, סביר להניח שזה בסדר.
    את יכולה לשלב את הפורמוךה בכל שלבביום. הייתי משלבת אותה לפני השינה, מכיוון שהפורמולה מתעכלת יותאלאט מחלב אם, ואז יש סיכוי שהן ישנו קצת יותר.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים וחוסר תאבון

גבי
    24/10/2011

תודה על תשובתך, הבנות עברו חיסונים לפני שלושה ימים ופיתחו חום קל שעבר כעבור 48 שעות...אבל אחת הבנות (3 קילו) ממש לא אוכלת טוב מאז, בקושי יש לה תאבון - אוכלת משהו כמו 20 - 30 מ"ל כל שעתיים וחצי שלוש, ובוכה בכי שמרגיש שמשהו לא טוב לה...האם לגשת לרופא או שזו תגובה נורמאלית לחיסון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים וחוסר תאבון - תגובה

צביה קרל
    25/10/2011

יתכן שזו תגובה לחיסון.הייתי מחכה עודכמה ימים, ואם עדיין היא ממשיכה להרגיש לא טוב, התיעצי עם הרופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו