מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פג בן שנה במשקל 6.6קרן13/11/2011
שלום
בעוד שבועיים בני יחגוג שנה. הוא נולד בשבוע 27 במשקל 850 גרם והשתחרר אחרי 3 חודשי אשפוז בפגיה במשקל 2.1 ק"ג.
בהתחלה קצב העליה שלו היה בערך 600-700 גרם לחודש, אך בחודשים האחרונים קצב העלייה במשקל הואט ובחודש האחרון הוא עלה רק 100 גרם ושוקל כעת 6.6 ק"ג. כשהשתחררנו נאמר לנו שרוב הפגים מצמצמים פערים עד גיל שנה אבל הילד שלי שוקל כמו אחוזון 3 של ילדים בני חצי שנה...
רופאת המעקב התפתחות פגים המליצה כבר לפני ארבעה חודשים להוסיף לו חמאה וקורנפלור לתמ"ל, אבל נראה שזה לא עוזר. כעת הוא אוכל 2-3 ארוחות מלאות של מזון מוצק ביום ועוד 2 תמל של 180 מ"ל ולפעמים אחת בלילה של 120 מ"ל.
חייבת לציין שאין לו בעיות עם אוכל ויש לו תאבון בריא. הוא חייכן, יש לו אומנם עיכוב של חודש בהתפתחות המוטורית (כך על פי רופאת המעקב), אבל הוא נבון ומתקדם יפה. (כבר אומר אור ואבא, תופס אוכל עם אצבע ואגודל ומכניס לפה, אבל רק לפני חודש התחיל להתהפך לכל הצדדים וכעת מתחיל לזחול).
הקיצר, מה לעשות? האם אני צריכה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פג בן שנה במשקל 6.6 - תגובה
צביה קרל16/11/2011כדאי לשבת עם אחות טיפת חלב ולראות אם יש עוד דרכים (וסביר להניח שיש) להוסיף קלוריות לאוכל. חוץ מזה לא נשמע שלי שיש מקום לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי צביה
קרן25/11/2011תודה על תשובתך.
הבעיה היא שהאחות טיפת חלב שלנו די מטומטמת (וזה עוד באנדרסטייטמנט). אין לה מושג באשר לפגים, היא אפילו לא ידעה מה זה אנפמיל איי אר בזמנו כשזו היתה התזונה של בני (התיחסה אליי כאילו אני לא יודעת על מה אני מדברת ושאני בטח טועה וטענה שאין תמל שמוכרים רק בבית המרקחת עם מרשם... כבר אמרתי מטומטמת?!). אני הולכת אליה רק לשם המעקב והשקילה.
כשהיא ראתה שהוא לא זוחל היא נתנה לי "עצות" שסתרו לחלוטין את הפיזיוטרפיסטית ואני ממש לא מרגישה נכונות להתייעץ איתה לגבי כלום. הייתי מחליפה אבל אין לנו עוד טיפת חלב באזור בצורה נגישה.
רופאת הילדים שלנו אמרה שכל עוד הוא פרופורציונלי הכל בסדר, אבל אני מעדיפה להתייעץ עם מישהי שההתמחות שלה זה פגים - כמוך! שוב, הוא בן שנה, מתוקן 8.5 חודשים ושוקל (עדיין) 6.6 ק"ג. הוא בקושי עולה במשקל, למרות תאבון מצוין. (יש לו שתי יציאות ביום).
אולי אני קצת בלחץ בגלל שכשלפני שבועיים כשהלכנו לקבל את חיסון הRSV, פגשתי עוד אמהות מהמחזור שלי בפגייה וגיליתי שבני הכי קטן. אפילו תינוקות שנולדו פחות או יותר בשבוע שלו ופחות או יותר באותו זמן, כבר שוקלים 9 קילו לכל הפחות...
בקיצור, אני מודאגת.
אשמח לעזרתך
תודה מראש
קרן
נ.ב.
זה גם לא קטע גנטי, כולם במשפחה ממוצעים עד גבוהים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי צביה - תגובה
צביה קרל25/11/2011קרן היקרה.
כדי לתת לך תשובות חכמות יותר, אנחנו חייבות להפגש, לשבת בפגישה של כשעהלפחות,ואז אוכל לקבל את כל המידע, לעשות הערכה תזונתית, הערכת התפתחות, ולעזור לך לבנות תפריט מאוזן.
לפני הכל, כדאי להתייעץ גם עם רופא הילדים שלכם, ולראות שהכל תקין מבחינת תפקודי הבלוטות, ההורמונים, ואין חסרים של ברזל וויטמינים.
תוכלי לכתוב לי למייל [email protected] או לדבר איתי בנייד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)