מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל מתוקןפולינה06/02/2008
שלום רב,
אני יודעת שגיל מתוקן זה החל מ40 שבועות. האם זה נכון לכל מקרה?
בני נולד שבוע 31 משקל 700 גר', השתחרר מפגיה בשבוע 45 משקל 2.300 ק"ג.
בטיפת חלב מתייחסים אליו כאילו נולד ביום השחרור אבל רופאים מתייחסים לפי 40 שבועות. כיצד מומלץ להתייחס לגילו כדי לבדוק התפתחותו ולהתחיל מוצקים?
דבר נוסף שמדאיג אותי הוא התהפכות מגב לבטן. הוא מתהפך רק דרך צד שמאל. זה נורמלי? מתי זה צריך להדאיג אותי?
תודה מראש,
פולינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה, שחכתי לציין את גילו היום
פולינה06/02/2008היום הוא בן 8 חוד' ושבוע כרונולוגי.
בן כמה הוא מתוקן? 6 חוד' או 5 חוד'?
בתודה מראש,
פולינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא בן 6 חודשים
ד''ר אילן גור08/02/2008לפולינה בקר טוב,
גיל מתוקן הוא לפי גיל 40 שבועות ולא לפי שחרור.
בטיפת חלב מתייחסים לזמן השחרור לתכנון החיסונים שמקבל ולא להתפתחותו.
בעוד 6 חודשים ההבדל יהיה פחות משמעותי ולכן תתיחסי רק לגיל של 40 שבועות
מכאן שהילד הוא בן 6 חודשים ( מפחיתים חודשיים).
הבלבול נובע ממשקלו הנמוך מאד והרצון למצוא אחוזון שיתאים למשקלו וגילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה קטנה
פולינה09/02/2008שלום רב,
תודה על התשובה. יש לי הרגשה שהתפתחותו מתאימה לגיל 5 חוד' ולא 6 חוד'. נראה כאילו הוא לא מצליח לצמצם את הפער של חודש שבילה בפגיה. האם זה צריך להדאיג אותי או להמתין לגיל שהבדל של חודש כבר לא יהיה רלוונטי?
דבר נוסף שמדאיג אותי זה שיש לו צד דומיננטי. הוא מתהפך מגב לבטן דרך צד שמאל בלבד ולא מצליח דרך צד ימין. התהפכות מבטן לגב גם היא התחילה דרך צד שמאל והרבה יותר מאוחר למד גם דרך צד ימין. השאלה לא לגבי התהפכות אלא לגבי סימטריה בין צדדים, מתי זה צריך להדאיג?
תודה מראש,
פולינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיותר מדי דקדקנות בבדיקה
ד"ר אילן גור10/02/2008לפןלינה,
דיקדוק כה קפדני מבחינת הבדיקה לבי התפתחות הפג רק תגביר את החששות שלך ואת החוסר בטחון שלך בהתפתחותו.
עלייך להמשיך לגדלו ולבדקו כל 3 חודשים ולא יומיומי.
אין כל צורך להשוות לספרים מאחר וגם הם לא מדויקים ולא יורדים לפרטים כ"כ קטנים.
אגב לידיעתך התפתחות דומיננטיות של צד אחד במוח מופיע בשלב מאוחר ולא כעת והתינוק בוחר להתהפך לפי הנוחיות שלו ולא לפי שליטה בצד זה או אחר.
הצעתי לך:
תגדלי אותי כתינוק רגיל כעת ולא כמעבדת התפתחות השוואתית לפי ספרים שונים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)