גיל שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל שנה
    מיטל
    09/04/2012

היי,
    בני יהיה החודש בן שנה כרונולוגי ו10 חד' מתוקן,
    מבחינת משקל נמצא באחוזון 5, האם בגיל שנה (כרונולוגי) צריך לעבור למטרנה רגילה (ניזון בחצי שנה אחרונה במטרנה פגים). במידהוכן לאיזה שלב עוברים ברגילה?

אני קצת מתוסכלת בנושא של האוכל המוצק, הוא לא אכלן גדול בכלל. אוהב דברים מסויימים מאוד ולא מתחבר לכל המרקמים.
    הוא ממש אוהב פירות ולא מסרב אף פעם כשמציעים לו.
    לעומת זאת לעוף, בשר או סתם מרק טחון הוא סוגר את הפה כ"כ חזק ולא מוכן אפילו לטעום. מה לעשות? הוא עוד מעט בן שנה ולא יודע לאכול

תודה רבה על ההתייחסות.
    חג שמח.
    אדוה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל שנה

הוספת תגובה

• גיל שנה - תגובה

דפנה דוידי
    10/04/2012

בוקר טוב מיטל
    בעיקרון עוברים לפורמולה רגילה כאשר התינוק מגיע ל 3.5 קילו,ולכן כבר מזמן את יכולה להעביר אותו לפורמולה רגילה ,את יכולה לבחור איזשאת רוצה ,והייתי בהחלט מוסיפה לו דייסה לבקבוקים.
    לגבי אוכל מוצק אשמח אם תפרטי לי מהו סדר יומו,האם נמצא בבית?במסגרת?ותנסי לכמת כמויות של אוכל,כדי שאוכל לעשות הערכה כללית האם אוכל בסדר
    בברכה ןיום טוב
    דפנה דוידי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך-גיל שנה

מיטל
    11/04/2012

קודם כל תודה על המענה המהיר,
    לגבי הפורמולה בעבר ששאלתי בפורם זה צביה הגיבה שעד גיל שנה ממולץ לתת פורמולה מותאמת לפגים, לא נורא בכל אופן כעת אני אעביר אותו למטרנה רגילה. אני שואלת רק מבחנית השלבים, איזה שלב לתת כעת?

לגבי המוצק, הוא נמצא במשפחתון ובו 4 תינוקות בני גילו.
    בבוקר הם אוכלים פירות, והוא מסיים צלוחית מלאה (מכילה בננה, תפוח, אגס, אבוקדו).
    בצהרים לפעמים קציצה (מהודו, עוף ובקר ביחד) או עוף עם תוספת ירקות כמו בטטה, תפו"א, אפונה, גזר וכו'. בצהרים הוא בדר"כ לא אוכל או שאוכל ממש 2-3 כפיות ולא יותר ברגע שהוא טועם הוא ממש מסרב ולא מוכן לפתוח את הפה. כרגע חזרנו למרק (עוף+ירקות) שאותו הוא אוכל יותר טוב אבל גם ממש לא כארוחה, הוא אוכל משהו כמו חצי צלוחית (אפילו פחות לפעמים).
    בערב בבית אני מכינה לו ארוחת ערב גבינה, ביצה אבוקדו, לחם, בטטה בתנור, וגם ממש לא נרשמת התלהבות הוא לפעמים מסרב לאחר כפית ראשונה ולפעמים אוכל 2-3 כפיות בלבד. לעומת זאת אם אני אתן לו מעדן כמו דניאלה/גמדים הוא יסיים אחד שלם.

אני ממש לא יודעת מה לעשות, אני פוחדת שהוא פשוט אוהב רק את המתוק או לחילופין שהוא רגיל רק למרקם הטחון....

תודה על התגובה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תזונה

דפנה דוידי
    11/04/2012

אני במקומך לא הייתי מודאגת,כל ילד והקצב שלו,תמשיכו להציע תזונה מגוונת,וכל כפית שאוכל זה רווח נקי,יכול מאוד להיות שעדין מעדיף יותר טחון,ומעדנים,ואת המרקמים האחרים קצת קשה לו יותר,
    אם תיראי שאין שיפור לפחות 3-4 חודשים קדימה,תמיד אפשר לחשוב על התיעצות אם רופא התפתחות,קלינאית תיקשורת
    אבל כרגע ממש לא רואה סיבה לדאגה
    בברכה דפנה דוידי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו