מטרנת פגים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מטרנת פגים
    סיון
    08/03/2013

שלום,
    בני כיום בן 7.5 חודשים ו - 6 חודשים מתוקן.
    נולד IUGR במשקל 1320 שבוע 33.
    לפני חודשיים, בהוראת רופא הילדים ( מומחה פגים) הפסקנו עם מטרנת פגים ועברנו לרגילה.
    למעשה מרגע זה חלה האטה משמעותית בקצב העלייה במשקל. האטה שרואים בברור שהחלה ברגע שהפסקנו. כיום שוקל רק 6 קילו.
    לפני חודש כשהתרעתי בפני הרופא שחלה האטה, אמר שאין צורך לשוב למטרנת פגים.
    אחות טיפת חלב דווקא כן המליצה לחזור ואמרה שלא מבינה מה הרציונל להפסיק.
    הוא מתחת לאחוזון 3 במשקל!
    אשמח לדעת האם אני יכולה לחזור למטרנת פגים עד שידביק את הפערים?
    חשוב לציין כי כבר אוכל מוצקים ( פירות וירקות מרוסקים)
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מטרנת פגים

הוספת תגובה

• מטרנת פגים - תגובה

דפנה דוידי
    09/03/2013

שלום רב
    אין קשר בין מטרנה פגים והעלאת פערים,בגדול מטרנה פגים ניתנת עד 4 קילו או בערך עד גיל חצ י שנה,
    ולכן צדק הרופא שהפסיק
    ילד שנולד אם אבחנה של IUGR יתקשה להשיג פערים,ההמלצה שלי היא לפנות לדיאטנית ילדים על מנת לקבל הכוונה ,הייתי מוסחפה לו פוליקוז,הייתי נותנת כל בקבוקי הפורמולה מטרנה גם וגם היא עשירה יותר בקלוריות
    לפרות יש להוסיף חלוה/טחינה/אבוקדו/ממרח שקדיה ,למרק יש להוסיף בשר שמן ועוד שמן זית,לתינוק בן 6 חודשים מתוקן אפשר בהחלט להתקדם אם אוכל מוצק לחשוף לביצים,מוצרי חלב,דגים ואחרי שהחשף להוסיף ביצה כל יום אם גבינה ואבוקדו.
    מקווה שעזרתי
    מאוד חשוב פנייה לדיאטנית ילדים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת..

סיון
    09/03/2013

תודה דפנה עזרת מאוד.
    לגבי הפורמולה "גם וגם", את ממתכוונת לדייסה שמגיעה בשקית נכון?
    כיום אני נותנת לו אותה פעמיים ביום.
    את ממליצה להעביר את כל הפעמים למטרנה זו?? כלומר להפסיק לחלוטין עם המטרנה הרגילה?

ושאלה נוספת - מה זה פוליקוז שכתבת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת.. - תגובה

דפנה דוידי
    10/03/2013

גם וגם זו מטרנה אם דייסה באותה שקית,כלומר לא צריך מטרנהנ רגילה אלא אם תוספת דייסה,לגבי פוליקוז זהו תוספת קלוריות הניתנים לילדים אשר הגדילה לא מספקת מי שממליצה היא הדיאטנית ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני...

סיון
    13/03/2013

הי דפנה,

על גבי השקית של מטרנה "גם וגם "- כתוב שאינה מהווה תחליף לתחליף חלב.
    אני קצת מבולבלת.
    האם אני יכולה לתת אותה כתחליף חלב לכל דבר או שמא עליי לתת גם תחליף חלב רגיל של מטרנה...

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני... - תגובה

דפנה דוידי
    16/03/2013

דייסת גםוגם מכילה מטרנה ודייסה ביחד ,ועל כן נותנים רק אותה ולא גם תחליף חלב.את יכולה לשלב נניח פעמים ביום גם וגם ושאר הפעמים רק מטרנה.
    הכי חשוב האם פנית לדיאטנית ילדים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני נותנת "גם וגם" פעמיים ביממה

מורמורית
    17/03/2013

אין צורך להוסיף תמ"ל, זה מכיל תמ"ל + דייסה ויש בטעמים שונים (אצלי אוהבים בננה/ תפוח). ביתר הזמן נותנת תמ"ל בלי דייסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו