מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב בין הנקה לבקבוק- האכלת יתר?גנית16/05/2008
אני אם לתינוקת שנולדה בשבוע ה-31 וחצי במשקל 1.8 ק"ג. בחודש הראשון היא אושפזה בפגיה והוזנה דרך זונדה בחלב אם ששאבתי . לאחר שהצליחה לינוק מהשד ולעלות במשקל היא שוחררה. בתחילה ינקה רק מהשד ועלתה בקצב איטי אך לאחר כחודש כמות החלב מאד ירדה לי ונאלצתי לתת לה תוספות של פורמולה. כיום היא בת 13 שבועות היא יונקת מהשד בתחילת כל האכלה ולאחר מכן אוכלת עוד כ-100מ"ל(פורמולה או חלב שאוב). היא אוכלת כ-8 פעמים ביום ומעלה כ-300 גרם בשבוע ונמצאת כיום במשקל של 4 ק"ג. יש לה לפעמים פליטות קטנות אך לא הקאות.אני ממשיכה לנסות להניק וגם לוקחת מוטיליום אבל לא נראה שזה מספק אותה.
האם אני מאכילה אותה יותר מדי? האם יש דבר כזה או שהיא אוכלת כמה שהיא זקוקה לו?
אם אני מאכילה אותה יותר מדי - מה לעשות כדי להרגיע אותה כשהיא רוצה עוד? הציעו לי לדלל את הפורמולה- האם זה פתרון טוב? אני מקבלת מסרים סותרים מכל אחות טיפת חלב ואני מאד מבולבלת. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מפתיע הבילבול
ד''ר אילן גור17/05/2008לגנית שהת שלום,
ראשית אומר לך שהבילבול שלך מוצדק.
אין כל סיבה שלא יפתרו לך את הבעיה וזה די פשוט.
מאחר וההנקה חשובה לך כל שעלייך לעשות שה להיניק יחד עם שקילת נסיון. את שוקלת את התינוקת עם בגדיה לפני הנקה ואחרי הנקה. באם היא אכלה 40 גרם עלייך להוסיף לה 50 גרם וכך הלאה עד להשלמה לכמות של 90 גרם בכל ארוחה. באם היא יונקת 60 או 70 גרם עלייך לנסות להניקה כל שעתיים. לא לתת הנקה יותר מ15 דקות. באם ההנקה היא אפסית קרי פחות מ20 גרם ההמלצה תהיה לתת לה ארוחות עם תחליף חלב ןהנקה לאחר מכן להנאה הדדית שלך ןשלה.
קצב העליה במשקל יהיה תקין בערכים של 150-250 גרם בשבוע.
אין לדלל את החלב בשום מצב זה לא עוזר אלא מעצבן את התינוקת
מקווה שהכל יותר מסודר לך בראש ותשתדלי לשאול פחות אנשים ותהיי רגועה יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)