שאלה דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה
    מירב
    01/06/2008

שלום רב.
    בני שוחרר מהפגיה ביום שישי לאחר שבועים וחצי של אישפוז(נולד בשבוע 34)
    יום לאחר הגיעו הביתה הוא הקיא פעמיים ומדדתי לו חום שהיה 37.6ואמרו לי שאם יהיה לו מעל 37.2להוריד שכבה אבל אין מה להוריד כי הוא היה עם שכבה אחת דקה ארוכה הרגשתי קצת חירחורים בגב כשנגתי בו האם חום גוף כזה נובע מחום בבית? האם זה סימן לדאגה? (לצין שהוא שוחרר במשקל 1980)האם הוא יודע לשמור על חום גוף?היום בבוקר שוב הקיא עם חום גוף של 37.5בבית השחי מה עלי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• תשובה

ד&
    02/06/2008

בקר טוב מירב,
    נתחיל בסוף דווקא, ילדך יכול לשמור על חום גופו והעובדה שחום גופו מעל 37 ולא מתחת ל-36 שזה המינימום שהוא צריך להגיע אליו. אני מקווה שאת לא מחממת יתר על המידה את הבית. חום החדר צריך להיות 22 מעלות ולא יותר.
    לגבי ההקאות השאלה באם הוא אוכל יותר מדי. ילדך שוקל כ-2500 גרם וזקוק לכמות של 350 -400 סמק ליממה. באם את מאכילה אותו כל 3 שעות הרי הכמות לא צריכה חהיות יותר מ-50 גרם בכל ארוחה. באם את מאכילה יותר מזה הרי הקיבה שלו לא תתרוקן ואז הוא יפלוט/יקיא את הארוחה הבאה.
    לבסוף באם חום גופו מעל 37.5 רצוי לבדוק פעם אחת גם חום רקטלי. באם החום מעל 38 יש לראות רופא.ולבסוף המלצה נוספת לשקול את הילד ולראות כמה עלה במשקל בשבועיים האלה.
    אשמח לעזור בהמשך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אלייך

ד&
    02/06/2008

בקר טוב מירב,
    האם את שאלת בפורופ על הסיכויים לתינוק שיוולד בשבוע 34?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מירב
    02/06/2008

בוקר טוב.
    אכן זאת אני הילד נולד בשבוע 34 ושוחרר כעבור שבועים וחצי במשקל 1980
    לאחר שנשם מהר וקיבל פנומטורקס ולכן הונשם שלושה ימים ולאחר מכן קיבל יום אחד חמצן של 26%ויום לאחר מכן היה באויר חדר .אתמול נישקל והוא שוקל 2040האם נורמלי?
    היום בבוקר שוב הקיא האמת שבלילה הוא אוכל כל 4 שעות בערך כי הוא יושן ולא מעיר אותי וביום כל 3 שעו הוא אוכל 55כל ארוחה זה בסדר? לשאלתך אני כלל לא מחממת את החדר החום בה מבחוץ ורק כשאני משאירה אותו אם חולצה קצרה החום שלו יורד ל37.3 זה נורמלי?כל ארוחה הוא אוכל מהר ובולע המון אויר ואז מגהק האם זה יכול להיות הסיבה להקאות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמח בשבילך

ד"ר אילן גור
    02/06/2008

ראשית שמח שאכן הכל עבר בשלום למרות ההתחלה הדרמטית.
    לגבי המשקל - עליה של 60 גרם ב-3 ימים מאד סבירה ולכן הפליטות אינן משמעותיות ויש לקבלם כחלק מפגותו.( אנטומיה של הושט והקיבה עדיין לא בשלה).
    לא הייתי משנה כלום בטיפול.
    לגבי החום גוף שלו - את יכולה להשאירו עם גופיה וכאשר קריר יותר לכסותו עם שמיכה או בגד נוסף עליו.
    הייתי ממליץ לך לא לבדוק חום אלא אם יש סיבה ( את לא אחות במשמרת אלא אמא ).
    מלבד זה הבטחון שלך יתחזק כל יום ולא תזדקקי להרבה שאלות ואו היסוסים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו