ברזל וויטמין D

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברזל וויטמין D
    פולינה
    29/06/2008

לרופא שלום, בני בן שנה וחודש כרונולוגי (נולד שבוע 31 במשקל 700 גר'). לאחר שבוע קיבל עירוי דם בגלל המוגלובין נמוך מאוד ומגיל שבועיים קיבל 2 טיפות ברזל, בגיל 6 ח' הגדלנו ל4 טיפות ברזל ומגיל 8 ח' מקבל 6 טיפות ברזל. כמו כן מגיל 4 ח' מקבל 2 טיפות ויטמין D. עכשיו עשינו בדיקת דם והמוגלובין שלו 11.9. למעשה כל הערכים בטווח פרט לPLT שהוא גבוה 496. רציתי לשאול, בבקשה: 1) האם להפסיק מתן ברזל לגמרי או שמורידים בהדרגה? יש צורך לעשות בדיקת דם נוספת למעקב? 2) האם להפסיק יחד עם זה ויטמין D? לא הוסבר לי איזה ערך בבדיקת דם מעיד על תקינותו. 3) האם זה בסדר להפסיק עכשיו לפני שהגיע לגיל שנה מתוקן? כמו כן, רציתי להתייעץ לגבי התפתחות. הוא אינו אומר אף מילה אבל מוציא הברות, לא עושה ביי ביי ואינו מצביע, לא יודע איפה אמא אבא וכד'. האם זה בסדר? יש סימנים מיוחדים בהתפתחות מסוג זה שעליי לשים לב אליהם (סימנים מדאיגים שיכולים להעיד על בעיה עתידנית)? תודה רבה, פולינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברזל וויטמין D

הוספת תגובה

• ברזל וויטמין D

ד&
    30/06/2008

לפולינה בקר טוב, לגבי ברזל ניתן להפסיק מאחר והרמה תקינה והוא כבר אינו צריך תוספת. לגבי ויטמין D ניתן להפסיר מאחר והוא כבר ידע לקבל את הויטמין הזה בכלכלה שלו. לגבי ההתפתחות המילולית הייתי ממליץ שיעבור בדיקת שמיעה ובאם הכל תקין לחכות להתפתחות שלו מהבחינה הזאת שיכולה להיות איטית יותר הן בשל פגותו והן בשל מינו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי שמיעה

פולינה
    02/07/2008

תודה רבה. אם הזכרת את נושא השמיעה הייתי רוצה להתייעץ איתך גם בנושא זה. בני עבר בדיקת שמיעה בטיפת חלב בהצלחה וגם אנחנו לא מרגישים שיש משהו מיוחד כי הוא מגיב לקולות שונים. אבל מכיוון שתור לBERA לא היה כל כך זמין התבקשנו לבצע בדיקת שמיעה מקיפה במכון. בדיקה זאת לא הייתה תקינה (לא מבינה בזה אבל התדרים שרשמו בדף היו משהו כמו 55-65). לאחר מכן בהמלצת א.א.ג. התבקשנו לחזור על בדיקה זאת אבל במכון אחר ושם התקבלו תוצאות משהו כמו 15-20 אבל ילד לא הגיב לרעש של פעמון ומצילתיים ושוב פעם הוסבר לנו שבדיקה לא ממש תקינה. התהליך שהתרוצצנו מפה לשם היה ארוך והגיע תור של BERA לפני כחודש. בסיכום של BERA כתוב שהכל נמצא בטווח הנורמה. רופא הסיק מכך שאין לו בעיית שמיעה ובזה סגר את העניין. האם אכן בדיקת BERA היא כל כך אמינה? מה דעתך? היית ממליץ על משהו בנושא? תודה רבה מראש. פולינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה שהשמיעה תקינה

ד''ר אילן גור
    03/07/2008

לפי כל המדדים נראה שהבדיקה תקינה
    לא ציינת מה את מתרשמת מחיי היומיום, האם היא מגיבה לרעשים ולסביבה.
    הייתי ממליץ לך להתייחס לבדיקה ה BERA כאמינה ביותר מכל הבדיקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

פולינה
    03/07/2008

תודה רבה, אני לא מרגישה בעיית שמיעה כי הוא כן מגיב לקולות בכלל ולשמו בפרט. אנו נמתין בסבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו