מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק שמקיא אחרי כל ארוחה ומסרבא. לוי01/10/2008
יש לי נכד היום בן שנתיים וחודשיים, בהיותו בן יומיים עבר ארוע מוחי. לשמחתינו הוא שרד את הארוע אחרי כחודשיים בבית חולים, היום הוא מוגדר כנכה. הוא נמנע מלאכול, אוכל רק מזון מרוסק, מסרב בכל תוקף לשתות נוזלים, שותה כ- cc 100 חלב (פורמולה ליום) וזאת רק עם הרבה סבלנות ו"מלחמה". את המזון שהוא מוכן לאכול פירות מרוסקים ומעט ירקות, כמות של כוס הוא כמעט תמיד מקיא לאחר הארוחה.התינוק רזה מאוד, הוריו חסרי אונים, וניראה לי כי התינוק עצמו מתוסכל, ניראה לי שהוא יודע שמייד אחרי האוכל הוא יקיא לכן הוא מסרב לפתוח את הפה. הוריו ניסוי כל דרך לגרום לו לאכול, משנים טעמים תזונה והרכבים, שום דבר לא הועיל. הוא מסרב לפתוח את הפה. גם מיצים, אוגדילות וממרחים מתוקים לא מצליחים להשפיע עליו לאכול. אני כסבתא מאוד מאוד דואגת, ההתפתחות הכללית שלו מאוד איטית, הוא אינו עומד עדיין, רק לאחרונה הוא התחיל לזחול. איזה בדיקות אפשר לעשות כדי לאתר את בעיית המזון והשתייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות האכלה
ד''ר אילן גור02/10/2008לסבתא שנה טובה,
אני מבין שלילד היה דימום מוחי שגרם לנזק מוחי משמעותי. חלק גדול מהילדים האלה נתקלים בבעיות של בליעה והאכלה. לעיתים הבעיה מחמירה בצורה משמעותית עד כדי הרעבה. במקרים כאלה בפתרון הוא החדרת צנור לקיבה והאכלת הילד משם במקביל להאכלתו דרך הפה. אין זה המקום להרחיב בנושא זה וההמלצה היא להתייעץ עם נוירולוגים ומומחים להאכלה כיצד לפתור את הבעיה ולתת לילד יכולת לגדול ולא לרעוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)