מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה מורכבת,אודה לתשובה.נבוחה10/11/2008
שלום,דר' נכבד. אני אמא תאומים שנולדו בשבוע 34+5 במשקלים 1862 ו1668,בן ובת בהתאמה.הלידה הייתה טבעית,התרחשה מוקדם בשל צירים מוקדמים,פתיחה ומחיקה בשבוע 32 ,גם קיבלתי שתי זריקות של צלסטון בשבוע המדובר.במהלך האישפוז לא ניצפו בעיות פרט ברדיקרדיה חד פעמית אצל בתי,כך ששוחררנו אחרי שבועיים וחצי(הבן השתחרר שבוע קודם) שאלתי היא בנוגע לתזונה.ילדיי אוכלים מטרנה סנסיטיב ועולים במשקל. בשקילה אחרונה ב27/10 בת שוקלת 4440 ,ובן 5240,אינני משווה בין התינוקות אבל..הבן בחודש אחרון העלה כמעט קילו מאה,לאומת זאת בתי 800 גר',הוא בכלל ילד מאוד חזק וגדול וגם מבחינה התפתחותית מקדים בהרבה את בתי.חשבתי אולי יש טעם להעביר את הבן לפורמולה רגילה?לא פגים?היום הם בני 3.5 חוד'.האמת התחלתי לשלב כמה ארוחות אופטימיל וכמה מטרנה-לבן,בת שלי מסרבת בתוקף לאכול שום אוכל פרט למטרנה פגים.הם אוכלים בד"כ בין 120 ל150,לפעמים 90/100 חמישה פעמים ביום.האם הכמות מספיקה? האם כדאי להעביר את הבן לגמרי לאופטימיל או שהוא חייב לאכול מטרנה פגים?אני מפחדת שיהיה שמן מדי.ובקשר לבתי האם להמשיך במטרנה סנסיטיב או גם כדאי לנסות משהו אחר?חייבץ לציין שהיא מאוד חלשה,בקושי מרימה את הראש,צריכה הרבה הפסקות בזמן האוכל,סובלת יותר מכאבי בטן,ממש מתקפלת וצורחת(ניסינו אוכל ללא לקטוז-לפי המלצת הרופא-לא עזר),היא אנמית מאוד,הגיעה לרמת ההמוגלובין 8.9 וHCT 25 בשל כך מקבלת 12 טיפות ברזל,בעקבות כך המוגלובין עלה(בבדיקה אחרונה) ל11.1 וHCT 32.7, אז האם אותה כדאי גם? תודה רבה מראש על התשובה,וסליחה על האורך ועל הסירבול...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובות בשאלה
ד"ר אילן גור11/11/2008בקר טוב לך, אכן התיאור ארוך ומפורט והתשובות נמצאות בשאלה. ילדייך נולדו כפגים באמצע חודש שמיני וכשבועיים טרם חודש תשיעי ולכן אין כל צורך בכלכלה לפגים למשך תקופה מעבר לחודשיים. הייתי מעביר את שניהם לכלכלה רגילה. חגבי הבת אין להשוות בין שניהם ואין להעריך חוזק של אחד ביחס לשני אלאל ביחס לתינוק עצמו. הייתי ממליץ לך בדיקה של רופא ילדים טוב אשר יידע חהעריך את מצבה של הילדה ללא שייכנסו בך חששות ומצב ההתפחותי שלה ומצבה המוטורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה ושאלה,לא ארוכה
נבוחה11/11/2008אם לא התייחסת לכמויות בשאלתי הקודמת אני מניחה שזה תספיק?כי בטיפשת חלב אומרים לי שלא:( ולגבי בתי.היינו אצל רופאת ילדים שלנו והיא שלחה את בתי לפיזיוטרפיה,אך שם אמרו שהכל תקין אצלה ושלחו הביתה.אך הרופאה עומדת על כך שהיא לא בסדר.איך יכול להיות?ביקשתי ממנה שלא תשווה בין הילדים,אולי זאת הסיבה?האם יש מקום לדאגה? תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליפי רופאה
ד''ר אילן גור12/11/2008רופאה שלא מאמינה לפיזיוטרפיסטים ומתעקשת למצוא בעיה שאיננה אינה ראויה לטפל בפגית. המלצתי להחליף רופאה לביקור ואו שניים אצל רוםא ילדים אחר ולקבל חוות דעת נוספת.
לגבי הכמויות אין כל בעיה איתם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)