מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צמיחה מהירה של היקף ראשא17/11/2008
בתי נולדה בשבוע 35 (היתה ירידת מים) במשקל 1.750 ק"ג. היקף ראש-30.גובה 43. בפגיה לא ידעו מה הסיבה למשקל לידה הנמוך.כל הבדיקות היו תקינות כולל Us מח. בגיל חודש- משקל 2.700 היקף ראש 33 וגובה 47. בגיל חודשיים- משקל 3.700 היקף ראש 35.5 וגובה 50. והיום בגיל3 חודשים ושבוע- משקל 4.700 היקף ראש 38 וגובה 53. לפי מיטב ידיעתי היקף ראש צריך לגדול בחודשיים הראשונים 2 ס"מ ואחר כך 1 ס"מ- כפי שאפשר לראות אצלה זה 3 ס"מ בחודש הראשון בשני2.5 ס"מ ובשלישי 2.5.- אני מאוד מודאגת קראתי שזה סימן אזרה לאוטיזם. האם זה אופייני לפגים או שזה באמת מצביע על בעיה אחרת? בנוסף היא לא עולה יפה בגובה... חוץ מזה היא מחייכת, עירנית, עוקבת. בטיפת חלב אמרו לי שזה בסדר כי היא בעקומה- לי זה נראה מדאיג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נראה בעיה
ד''ר אילן גור17/11/2008ערב טוב,
לי נראה שהיקף הראש הראשון היה נמוך מדי לשבוע ההריון ( אולי טעות במדידה?). באם אנו לוקחים היקף ראש לילד בשל שהוא 34 סמ ונוסיך לו 2 סמ לחודש ב-3 החודשים הראשונים אזי נגיע ל-40 סמ וילדתך עדיין רחוקה משם.
לא הייתי מייחס לזה חשיבות כלל.
המשיכי במעקב בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה...
א18/11/2008זו לא טעות מדידה- היא נמדהה מספר פעמים. וכפי שראית לפי הנתונים היא נולדה קטנה באופן חריג- לכן היתה בפגיה. החל משבוע 30 היתה האטה בצמיחה והיא התאימה לאחוזונים מאוד נמוכים. אז האם עלי לדאוג בהנחה שלא מדובר בטעות מדידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיקף ראש
ד''ר אילן גור23/11/2008ישנה בדיקה אחת שמאד תרגיע אותך וזוהי בדיקת US ראש אשר תבדוק האם יש פתולוגיה בתוך הגולגולת המעידה על צמיחה מהירה של היקף הראש.
הייתי בודק זאת.
באם שאר הבדיקה תקינה ואין ארועים חריגים כמו התכווצויות , חולשות בהפעלת השרירים ועוד הייתי רגוע ומחכה לראות מה יקרה עם צמיחת ההיקף ביודשים הקרובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
א23/11/2008כפי שציינתי היא עשתה US ראש בפגיה פעמיים וזה היה תקין- אבל זה היה בגיל שבועיים- צריך לעשות שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך בבדיקות נוספות
ד''ר אילן גור23/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)