היקף ראש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היקף ראש
    אלונה
    22/12/2008

שלום ד"ר גור, ביתי בת 4 חודשים כרונולוגי ובת חודש ושבוע מתוקן, נולדה בשבוע 28+6 במשקל 866גר'. היקף הראש בלידה היה 25.5 ס"מ, כיום הוא 38 ס"מ. יש לציין כי בפגיה היה דימום בחלק הקדמי של חדר שמאל דרגה 2 אשר נספג. בשחרור מהפגיה (לאחר חודשיים וחצי מיום הלידה) היקף הראש היה 33.7, כעבור שבועיים היה 35.5, אחרי שבוע 36.6 ,כעבור עוד שבוע 37.3 וכעת כעבור שבועיים פחות יומיים הינו 38 ס"מ. בטיפת חלב אמרו כי העליה בהיקף הראש מדאיגה. פרטים נוספים: נולדה באורך 34.5 ס"מ כיום 53 ס"מ. האם יש סיבה לדאגה, האם יש קשר לדימום שהיה בפגיה? תודה אמא מודאגת מאוד מאוד...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היקף ראש

הוספת תגובה

• היקף הראש

ד''ר אילן גור
    24/12/2008

לרונלי ערב טוב,
    ציינת שבבדיקת US ראש טרם שחרורה לא היתה כל פתולוגיה ובודאי גם לא היתה עדות להצטברות נוזלים בחדרי המוח ( הידרוצפלוס ).
    באם כל זה נכון הרי אין סיבה לדאגה בגדילה של היקף הראש.
    לא ציינת את הגדילה במשקלה בתקופה האחרונה ויכול להיות שהילדה צומחת מהר כולל היקף הראש.
    אני מניח שהתינוקת במעקב של פגים ותני להם להתרשם מהמדידות וממצב הראש לפני שתתחילי לדאוג.
    אני בגדול לא מודאג אך הייתי ממליץ בדיקה של רופאי הפגיה שלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים

אלונה
    24/12/2008

ד"ר גור תודה רבה, כיום שוקלת 3.5 ק"ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו