iugr

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• iugr
    דנה
    28/12/2008

היי, בתי בת חודשיים, נולדה בשבוע 36 וששה ימים. משקל הלידה היה 2.320 , הגובה לא נמדד בבית החולים אולם כעבור שבוע בטיפת חלב הגובה היה 45 ס"מ. הילדה נולדה לפני הזמן המיועד בגלל חשש מעיכוב גדילה ברחם iugr. כעבור חודשיים גובהה הינו 51 ס"מ ומשקלה 4 קילוגרם. אני מאוד מודאגת מהגובה שאינו מגיע עדין לשום עקומת גדילה. כמו כן הילדה עדיין אינה מחייכת אלינו, אלא רק במקרה שנוגעים לה בפנים. רציתי לדעת האם יש לי סיבה לדאגה. האם התינוקת צריכה להיות במעקב מיוחד? האם במקרה זה צריך לחשב גובה לפי גיל מתוקן?מה הגיל המתוקן? תודה רבה מראש על עזרתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    iugr

הוספת תגובה

• חוסר ידע

ד"ר אילן גור
    29/12/2008

לדנה בקר טוב, חבל שה"מודדות" בטיפת חלה לא טורחות גם לחסביר לך את משמעות המדידות ואז להימנע מהלחץ המיותר בו את נמצאת. ראשית ילדתך נולדה כפגית ( מתחת לשבוע 38 להריון. ולכן הגיל המתוקן המדובר הינו 40 שבועות הריון ( עלייך להפחית חודש מכל המדידות וההתפתחות של הילדה). העקומות תפקידם לא רק לציין איפה נמצאת הילדה שלך אלא לעקוב אחר קצב הגדילה ( כך הן נקרות עקומות גדילה). ילדתך גבהה ב-6 סמ בחודשיים וזה מאד מכובד.. גם משקלה עלה במהירות וזה חשוב. לאן היא תגיע אינני יודע וגם אף אחד אחר לא יידע להגיד לך פשוט היי סבלנית. לגבי ההתפתחות המוטורית יש להפחית חודש מגילו ולכן כעת היא בת חודש והחיוכים מופיעים בין גיל חודש לחודשיים כך גם כאן סבלנות. מקווה שהרגעתי אותך ושוב צר לי שלא הדריכו אותך בחדר תינוקות ובטיפת חלב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו