מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהז'אנה18/01/2009
שלום ד"ר גור. ילדתי בת בשבוע 26 650 גר', היום היא בת שנתיים וחצי ילדה מאוד יתפתחותית יודעת להגיד משפת עד שלוש מילים,יודעת את כל החיות, פירות, ירקות יודעת לספור עד 10אנחנו במעקב יתפתחות הילד הם אומרים שהיא בסדר גמור.אבל יש לנו בעיה אחרת היא לא יודעת ללעוס אוכל לא אוכלת אוכל מוצק.היא שוקלת 8500ק"ג, אוכלת רק דייסות שלמטרנה עם סימילאק מעדנים פירות עם ביסקויט הכל טחון בבלנדר.מרק ירקות עם עוף לא רוצה לאכול. אנחנו כבר שלושה חודשים פעם בשבוע בבית חולים שניידר מטופלים בהפרעות אכילה.שם אמרו לי בהתחלה שהיא צריכה להיות רעבה כדי להתחיל לאכול אוכל מוצק, זה מאוד קשה גם הילדה סובלת מאוד כל שלושה החודשים האלה ואנחנו איתה, היא ירדה במשקל יתחילה להיות מאוד חלשה לא כמו פעם, ואין שום שיפור במצבה בכלל. היא יתחילה להיות עוד יותר עצבנית לפי התגובות שלה אפשר להגיד שהיא בכלל רוצה לראות את האוכל המוזר הזה שאני נותנת לה זורקת הכל לרצפה מתחילה לצעוק זה סיות מה שאנחנו עוברים היא רוצה רק דייסות ואפילו שאני פעם בשבוע נמצאת בשניידר שם היא עושה אותו הדבר ואומרים לי סבלנות הם סמים לה חתיכה קטנה בפה והיא עושה שכיאלו בה לה להקיא ולא לועסת ישר רוצה להוציע את זה מהפה ופעם השנייה לא רוצה כבר כלום אני ניתקלת בבעיה והיבנתי שאני לבד אף אחד לא יכול לעזור לי השאלה שלי אולי כדאי לחכות שהיא תיהי עוד יותר גדולה והיא תבין את זה לבד שאפשר ללעוס בלי פחד שיש לה עכשיו אני פשוט לא יודעת מה לעשות עוד, לא לאכיל אותה בדייסות בכלל זה לא עובד היא מוכנה למות מרעב חס וחלילה אבל רק לא לאכול. תורה רבה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי אוכל להציע תשובה
אורן19/01/2009שלום לך, הילד של אחותי סבל מבעיה דומה (ישנם מספר סיבות) כגון גירוי יתר חושי וכן בעיות גסטרו או א.א.ג מומלץ לפנות למרפאה באיכילוב המתמחה בטיפול בילדים אם בעיות אכילה. מקווה שנתתי כיוון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות לעיסה
ד''ר אילן גור20/01/2009לזאנה ערב טוב,
אכן לבתך בעיה אשר יכולה להיות בעקבות פגותה או סיבה אחרת. הטיפול בבעיה זו היא במרפאה לבעיות אכילה ואת נמצאת במקום הנכון. כל שאיני מבין מדוע את מתוסכלת כ"כ. ילדתך אוכלת ואינהה זקוקה להזנה דרך זונדה או דרך צינורית לקיבה. בטוחני שעבודה מתמידה וקשה תביא תוצאות בסוף. נדידה ממרפאה למרפאה לא תעשה טוב לילדה ולטיפול ( הצעתו של אורן בהמשך...).
עלייך לזכור מה היית נותנת שילדתך תישאר בחיים בשבוע 26 עם מינימום נזקים. אז גם אם זה הנזק היחידי שהיא גוררת מפגותה היי שמחה בחלקך מאחר וזה היה יכול להיות הרבה יותר גרוע.
קחי את הזמן ותביני שהיא עדיין תינוקת והיא תלמד לאכול יותר מאוחר.
המשיכי עם הטיפול ותברכי את מזלה של הילדה שהיא בחיים ועם בעיה אחת בלבד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)