מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל כרונולוגי ומתוקן- למה מתייחסים?ליאת18/01/2009
שלום, יובל בת 5 חודשים כרונולוגי וחודשיים מתוקן אוכלת יפה ועולה היטב במשקל (5.2 ק"ג) ניזונה מח.א בלבד. 1. אני מעט מבולבלת בנוגע לגיל כרונולוגי ומתוקן מבחינת הציפיות לגבי שעות שינה ביום ובאופן כללי לגבי סדר יום. הסיבה לשאלתי נובעת מסדר יום מאוד לא קבוע ומאורגן של יובל. לפעמים ישנה חצי יום ויותר עם רגעי ערות קצרים להנקה ולפעמים ערה חצי יום ויותר.לרוב ערה משלוש בלילה עד חמש שש לפנות בוקר. האם אני אמורה לנסות לבנות סדר יום מסודר? להתעקש שתישן פחות ביום או להרדים בשעות קבועות? למיטב ידיעתי תינוק בן 5 חודשים כבר יש פחות או יותר סדר יום בעוד שלתינוק בת חודשיים לא. מה יכולות להיות ציפיות מציאותיות מיובל? 2. מזה כחודש יובל לא נותנת צואה, אנו נותנים לה נר גליצרין אחת ליומיים שלושה בהתאם לצורך (בהמלצת הרופאה שציינה כי אין בעיה וכי לא תתפתח תלות). בעלי ואני מתחילים להיות מודאגים, אנו חוששים כי תתפתח תלות וכי יובל לא תהיה מסוגלת לתת צואה ללא סיוע. מה דעתך? האם יש לך הצעות נוספות? (בהמלצת הרופאה אנו נותנים גם 4 כפות מיץ תפוזים ליום).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה, אבל מדוע לא ענית לי?
ליאת20/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל כרונולגי
ד''ר אילן גור20/01/2009לליאת ערב טוב,
איני מבין את התגובה שלך.
אני בחופשה ולמרות הכל מפנה זמן לענות על השאלות וציינתי זאת בפניה אל כלם. אז כעת אני עונה.
ראשית הגיל המתוקן הוא הקובע לגבי ההפתחות שלה ולכן היא תינוקת בת חודשיים אשר יכולה לישון זמן ארוך . לא הייתי מניח לה לישון יותר מ-4 שעות ביום אך בהחלט מעודד אותה לישון בלילה.
תינוקות בנות חודשיים יכולות לתת צואה פעם בשבוע ולכן אין כל צורך לתת לה נרות גליצרים כל 2-3 ימים מאחר וזה גורם נזק תלותי למרות מה שהרופאה אמרה. חכי שבוע ורק אם לא תתן אז צואה תעזרי לה.
מקווה שעניתי על שאלותייך לשביעות רצונך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבל התנצלותי
ליאת20/01/2009השאלה לא נבעה מחוסר סבלנות! ראיתי שענית לכל התשובות שקדמו לי וחששתי שאולי שאלתי שאלה מטופשת (סליחה על ההתבטאות) שאינה ראויה לתשובה... תודה על תשובתך ועל כך שאתה מפנה זמן בעת חופשתך לענות על שאלות. חופשה נעימה - ליאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)