RSV

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• RSV
    טלי
    04/02/2009

שלום רב דוקטור גור. ילדתי את בני בשבוע 33 במשקל 1.484. הוא הונשם בלידתו,וכמו כן המשיך להיות מונשם למשך שלושה ימים נוספים בפגייה. כיום הוא בן חצי שנה כרונולוגי (ארבעה וחצי מתוקן),ובמהלך ששת החודשים החולפים הוא סובל מהישנות מקרים של דלקת ריאות ובמהלך השבוע החולף אף אושפז למשך ארבעה ימים ואובחן כסובל מברונכליטוס. בבדיקת תרבית אובחן כי הוא נושא את חיידק הRSV. כרגע ממשיך לקבל אנטיביוטיקה וסטרואידים וטיפול באנהילציה עם ונטולין. שאלתי היא כיצד עליי לנהוג עימו בעתיד על מנת ששכיחות הדלקות בגופו תפחת. האם יש איזשהן דרכים למנוע את "התפרצויות" מחלת הריאות הזו? האם הימצאות החיידק בדמו משמעה כי הוא שם כעת לתמיד? ברור לי שעקב ההיסטוריה שלו ריאותיו פגיעות במיוחד,אך אני מנסה לברר האם יש דברים שאני צריכה להתחשב בהם במיוחד כמו מגורים במקום ללא זיהום אוויר וכדומה. כמו כן-אנו מתוכננים לטוס בעוד מספר חודשים ורציתי לדעת האם למהלך הטיסה יש להתארגן עם טיפול מניעה מיוחד. מודה מראש על תשובותייך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    RSV

הוספת תגובה

• RSV

ד''ר אילן גור
    08/02/2009

לטלי בקר טוב,
    מחלת ה-RSV נגרמת על ידי וירוס ולא חיידק והדרך היחידה למנוע מחלה כזאת היא חיסון ייעודי כנגד וירוס זה. החיסון ניתן לכל הפגים משבוע 24 עד 32 שבועות הריון. לדאבוני ילדך לא כלול בקבוצה זו ולכן חלה במחלה. עלות החיסון הינה 1000$ למנה והוא ניתן כל חודש מחודש נובמבר עד מרס ( 5 חיסונים) . הסיכוי שבנך יחלה שוב קלושים ומאחר ואנו כבר לפני סיום החורף נקווה שיעבור את שאר התקופה בשלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו