תינוקת מצוננת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת מצוננת
    דנית
    20/02/2009

שלום ד"ר, אני מקווה שאתה מרגיש טוב שכן לא ענית מזה כמה ימים.. ביתי בת חצי שנה כרונולוגי (כשלושה חודשים מתוקן, נולדה בשבוע 28+6) (שוקלת כרגע 5000 גר,) לפני יומיים הופיע חום של 37.7 בבית השחי(אני יודעת כי זה לא מוגדר "חום"), לאחר יום חלף והילדה מאז מאוד מאוד מצוננת, אף סתום ואדום ועיניים דומעות. הינו אצל רופא הילדים שבדק ואמר שהבדיקה תקינה, להזליף מי מלח לאף. אני מוטרדת מכיוון שקשה לה לאכול ולעיתים בגלל האף הסתום נחנקת מיד אחרי האוכל, מה שמביא לשיעול ולפעמים להקאה. זה קרה פעמיים.(יש ירידה בתיאבון) בנוסף בזמן האוכל עצמו מיד משלשלת (או כמה דקות אחר כך) ,האמת היא שאנו קצת מתקשים לקבוע אם זה שלשול או לא מכיוון שניזונה מחלב אם ובדרך כלל היציאות נוזליות ואחרי האוכל, אך יש לנו תחושה שיש לה יותר יציאות. (במהלך הלילה לא היו יציאות). מתי יש לפנות לבית חולים, ז"א האם כל עוד היא אוכלת ולא מקיאה אין בעיה? איזו כמות של אוכל מספקת? בימים רגילים אוכלת מעל 600 מ"ל ליממה. זו הדאגה העיקרית שלי, להגיע לבית חולים עם כל המחלות שמסתובבות שם... מה עמדתך בנוגע לאדים? חמים.קרים? האם שווה לנסות, אולי יעזור? בנוסף מה לגבי שמן ravensara רוונסארה, הבנתי שהוא עדין יותר משמן אקליפטוס. סליחה על אורך השאלה. שבת שלום אמא מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת מצוננת

הוספת תגובה

• מצוננת

ד''ר אילן גור
    22/02/2009

לגלי ערב טוב,
    ראשית אני מרגיש טוב אך הייתי עמוס בעבודה בפגיה ולא הגעתי לאתר לענות על השאלות.
    לגבי בתך הצטננות הינה תופעה שכיחה והיא בעקר מופיעה בחורף. אינך יכולה למנעה ועלייך לעזור לילדה להתגבר עליה בכוחות עצמה. מכשירי אדים, טיפות מי מלח ושאר התרופות מסייעות. למקרה של הצטננות עדיף אדים חמים.
    אין כל סיבה להגיע לבית חולים מאחר והרפואה במיון אינה טובה יותר מהרפואה בקהילה והפניה לבית חולים צריכה להיות לצורך אישפוז במקרים בהם אין טיפול מתאים בבית ( עירוי נוזלים, מתן חמצן או הנשמה וכד').
    לא צריך להפעיל את המוח יותר מדי על מנת למצוא עוד ועוד טיפולים להצטננות ויש להמתין להחלמה בסבלנות. גם ירידה בכמות האוכל לא תגרום כל נזק לתינוקות והם יודעים כיצה להשלים את הכלכלה לאחר החלמתם.
    בקיצור סבלנות ואמונה ביכולת התינוקות להחלים זה מה שיעביר את התקופה הזאת בקלות .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו