מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריפלוקס לפג בשבוע 31לימור21/03/2009
שלום ד"ר גור לפני כשבועיים השתחררנו מהפגיה (סוף סוך אחרי חודשיים) לאחר ביצוע PH מטריה גילו כי לבני יש ריפלוקס פתולוגי. ילדי קיבל חלב אם והיו לו ברדיקרדיות רבות במהלך היום. הסיבה להן זה כנראה בגלל ההתפתחות וכן גם בגלל הריפלוקס. שמתי לב שכל הזמן אחרי האוכל, החלב היה עולה לו (הייתי שומעת ומרגישה עליו) וזה היה מלווה בברדיקרדיה. (הוא מקבל זנטק 3 פעמים ביום 15 מ"ג). לכן ביקשתי מהפגיה לעבור לסימילאק נאושור מוסמך (עם קורנפלור) וזה מה שעשינו . כתוצאה מכך הברדיקרדיות ירדו בצורה משמעותית. חיכינו עוד שבועיים והן נעלמו ( לא נחשבו ברדיקרדיות שהיו עקב שיעול או ברדיקרדיות שירדו ל 71 ועלו מהר 2-3 שניות ללא שינוי). כרגע אני עדיין שואבת ויש לי מספר שאלות: 1. האם ניתן לתת לבני לפחות פעם ביום חלב אם? 2. יש לך פיתרון אחר לטיפול בריפלוקס ומה דרכי ההתמודדות איתו בבית? 3. מתי יש להפסיק עם הזנטק או להוריד מינון? כרגע בני הוא בן 3 שבועות (מתוקן). תודה אשמח לתשובה אודליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מה לרוץ
ד''ר אילן גור22/03/2009לאודליה בקר טוב,
השתחררת אך לא מזמן לאחר תקופה ארוכה עם הרבה דאגות . האבחנה של ריפלוקס מאד שכיחה בפגים אם כי לא כולם סובלים מברדיקרדיה וירידה בסטורציה.
הטיפול שאת מקבלת נכון ובעקר יעיל.
אין כל מניעה לתת ארוחה אחת של חלב אם יחד עם הטיפול בזנטק.
הייתי ממליץ לחכות עד גיל חודשיים מתוקן לפחות לפני שמפסיקים או משנים טיפול.
תני לו לגדול ולך להיות שלווה יותר לפני שתתחילי לעשות נסיונות לגומלו מטיפולים העלולים להסתיים באישפוזו מחדש.
סבלנות ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לימור22/03/2009תודה רבה לך ד"ר גור על התשובה המהירה והמרגיעה. יום טוב אודליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)