היפוטוניה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפוטוניה
    גרי
    07/08/2007

בני נולד בשבוע 30, כיום בן ארבעה וחצי חודשים כרונולוגי, חודשיים מתוקן. במעקב ציינה הרופאה שיש לו היפוטוניה של פגים וביקשה להניח אותו על הבטן עם מגבת מגולגלת מתחת לשכמות שלוש פעמים ביום. מאז לא חל שום שיפור משמעותי, הוא בקושי מרים את הראש וכאשר אני מניחה אותו על הבטן ללא מגבת הוא לא מרים את הראש כלל, אלא לעיתים רחוקות ולשניות קצרות.

האם להמתין עד לבדיקת המעקב הבאה ולראות מה מתפתח עד אז- הבדיקה נקבעה לראשית יולי- או שיש מה לעשות כבר כעת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפוטוניה

הוספת תגובה

• לא להסיק מסקנות בשלב זה

ד''ר אילן גור
    07/08/2007

לגרי לילה טוב,
    במקרה אני ליד המחשב אז ניצלתי את ההזדמנות לכתוב לך.
    אני מניח שהתינוק עבר מהלך לא מסובך בפגיה ואין לו עדות לפגיעה מוחית כמו דימום מוחי. מכאן ההיפוטוניה שאת מציינת לא נראית משמעותית בגיל זה ויש לתת זמן לילד להתפתח. היפוטוניה של חגורת הכתפיים לא מרמזת בהכרח על פגיעה עתידית.
    הייתי מבקש מרופא נוסף לבדוק את התינוק רצוי ניאונטולוג או נוירולוג לפני שאת נכנסת ללחץ.
    טיפול פיזיוטרפי יכול לעזור אבל לדעתי יש לחכות לגיל 4 חודשים מתוקן.
    אז כדאי להמתין עד לבקורת הבאה ואולי כדאי להיבדק על ידי רופא נוסף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו