לחוצה עד כדי דמעות :-(

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחוצה עד כדי דמעות :-(
    אמא אוהבת
    30/03/2009

שלום דוקטור, בתי נולדה בשבוע 31+6 במשקל של 1580 גרם. כיום בת 7 וחצי חודשים כרונולוגי (5וחצי מתוקן). שהתה בפגיה חודש ושבוע. לא הונשמה, אך היתה עם חמצן באף וכן היה לה זיהום וטופלה באנטיביוטיקה. בUS ראש שעשו לה בערך שבוע אחרי הלידה אני זוכרת שהרופא אמר לי שיש לה דימום אבל "ממש קטן, מדרגה הכי נמוכה". במכתב השחרור הדבר כלל לא צוין ורק נכתב US ראש- במפ (עשו לה אחר כך עוד US והכל היה תקין). לאחר השחרור רופא הילדים שלה שלח אותנו שוב לUS ראש כבדיקת שיגרה ושם גילו "הרחבה של החדרים הלטרליים 1.9 ס"מ עם התעגלות הזויות של הקרנים הקדמיות" בנוסף כתבו "הקו האמצעי שמור, אין לראות הסתיידויות, קיימת בשלות של המוח". לאחר חודש עשינו שוב US וראו שאין שינוי מהפעם הקודמת. הרופא אמר שרק צריך להמשיך במעקבים של היקפי ראש. חשבנו שהכל מאחורינו, אך היום בטיפת חלב האחות אמרה שהראש שלה גדול ועלה באחוזונים. אני כמעט התחלתי לבכות. אני אשמח אם תוכל לחוות דעתך על הגדילה בהיקפי הראש. הילדה מתפתחת יפה, חייכנית מאוד, צוחקת ומקשקשת, מתהפכת מהגב לבטן. שוקלת היום 7 קילו ואורך 66.
    15.8 (לידה)- 27.5
    15.10 (גיל 0 מתוקן)- 36
    23.11- 39
    23.12- 41
    27.1 - 42.5
    והיום- 30.3- 45
    מה דעתך? מה צריך לעשות? התור לרופא שלה (למעקב) רק עוד 3 שבועות....
    אני ממש מצטערת על האורך, אני פשוט לא יודעת למי לפנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחוצה עד כדי דמעות :-(

הוספת תגובה

• אין סיבה לבכות

ד''ר אילן גור
    31/03/2009

לאמא המודאגת,
    איני רואה כל סיבה לדאגה. ילדתך נולדה בשבוע יחסית גבוה להריון במשקל טוב עם מהלך קל יחסית. בדיקות US ראש שבוצעו בפגיה הדגימו שאין כל נזק מוחי וכך גם ההתפתחות. היקפי הראש עולים וזה סימן שהמוח מתפתח ולא הופך לאגם מים. הרחבה קלה של החדרים עם התפתחות מוח תקינה ומבנה אמצע שמור כך שאין כל פגיעה מודגשת במבנה המוח. האחות בטיפת חלב מסתכלת על האחוזונים כאילו זה התורה שניתנה בהר סיני ולא מסתכלת על הילדה. את מתארת ילדה בריאה שמתפתחת היטב וגדלה ברמה טובה ולכן שמרי את הדמעות למקרים יותר רציניים בעתיד( בתקווה שלא יבואו...)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך

אמא אוהבת
    31/03/2009

אתה אדם מקסים ואני מאחלת לך רק טוב.הרגעת אותי מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו