מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זמני יניקהשרית28/04/2009
שלום וחג שמח דר' גור!
אני נכנסת לפורום לעתים קרובות (לאו דוקא כשואלת) ונהנית כל פעם מחדש לקרוא מתשובותיך האדיבות והמקצועיות! תודה.
שאלתי היא כזו:
בתי נולדה בשבוע 34+5 במשקל 1600 היום בת 3 חודשים וחצי (לא מתוקן)
יונקת בלבד. מתפתחת יפה ברוך ה'.
היום היא אכלה בסביבות 11 בבוקר ומאז (עכשיו 17:00) היא לא רוצה לאכול. אני שמה אותה בתנוחת הנקה, היא מכניסה את הפיטמה לפה ומתחילה לבכות עם דמעות.
זו לא פעם ראשונה שזה קורה לה (הבכי) ובמקרים שכאלה אני מבינה שהיא לא רעבה ודוחה את ההנקה עד שהיא מגלה סימני רעב שהם בכי והכנסת אצבעות לפה.
רציתי להוסיף שהיום אחרי ההנקה של 11 יצאנו לטיול לא קצר בשמש, היא נרדמה והתעוררה במהלכו והייתי בטוחה שהיא תהיה רעבה כשנחזור לבית אבל לא. היא נרדמה בבית מס' פעמים מאז ומתלוננת בבכי.
האם יש מקום לדאגה?
האם אין סכנת התייבשות?
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלכלה
ד''ר אילן גור28/04/2009לשרית ערב טוב וחג שמח
אני מקווה שבנתיים הילדה אכלה והחששות שלך חלפו.
אכן קורה שתינוקות מדלגים על ארוחות מעייפות ואו מסיבה אחרת.
ההמלצה שלי היא לחכות לארוחה הבאה ובאם גם אז מסרבת לאכול כדאי לבדוק חום גוף, ואו פצעים בפה המונעים ממנה אכילה.
באם הבעיה ממשיכה כתבי שוב וננסה להבין מה קורה ולהמליץ לך מה לעשות בהתאם.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלכלה - המשך
שרית28/04/2009דר' גור שוב שלום,
אין מה לדבר, בלי לראות את הילדה עלית על הבעיה...
ניסתי לתת לה לאכול שוב ב 18:00 והיא עדיין סירבה אבל אז השפרצתי לה חלב לפה והצפתי לה אותו והיא בלעה ונרגעה והחלה לינוק.
יותר מאוחר שיחקתי איתה והיא הוציאה לשון וראיתי מעט דם על הלשון שלה. לאחרונה היא החלה למצוץ אצבע ואולי היא שרטה את הלשון למרות שאני משתדלת לגזור לה את הציפורניים מיד כשהן אורכות.
שוב לא ראיתי דם אבל מאוד יכול להיות שמה שיש לה על הלשון מפריע לה.
אני מקוה שהלילה יעבור טוב.
אם יהיו בעיות ח"ו אז אעדכן.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)