מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מדדים והיקף ראשמודאגת05/05/2009
ד"ר גור שלום,
בני נולד בשבוע 32 בשל בעיית זרימה בגל הדיאסטולי. לאורך כל ההריון היה היקף ראשו כשבועיים עד שלושה מעל גיל ההריון כששאר המדדים תקינים.
הוא נולד במשקל 1.830 , 40 ס"מ גובה עם היקף ראש 31 ס"מ.
הוא השתחרר מהפגיה בן 4 שבועות עם היקף ראש 34 ס"מ.בגיל 9 שבועות היקף 38 ס"מ וכיום בן 15 שבועות היקף ראשו 41.5 . אני מודאגת מאד מהצמיחה בהיקף הראש, למרות שאני רואה שיש התמתנות בעלייה בחודש האחרון מה גם שגם במשקל היתה עליה מרשימה הוא שוקל 4.950 (כמעט שילש משקלו) וגם גובהו כבר 54 ס"מ.
בפגיה בוצעו 2 בדיקות אולטרסאונד ראש, כאשר היה בן 4 ימים ובן שבועיים וחצי. שתיהן נמצאו תקינות.
אציין כי לי ולבעלי היקף ראש מעל הממוצע.
באחד הביקורים אצל רופאת הילדים ציינה כי ראשו מעט גדול אך זה נראה לה משפחתי.האם יש צורך בהמשך בירור?
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
מודאגת06/05/2009אציין רק כי הילד מתפתח יפה. מרים את ראשו כאשר הוא שוכב על בטנו, הופך אותו לשני הכיוונים.מחייך הרבה בעיקר בשעות הבוקר (אחה"צ נהיה בכיין יותר) , שולח ידיו לצעצועים בעיקר זוהרים ואף דוחף את עצמו קדימה בעזרת רגליו בשכיבה על הבטן ומתקדם קדימה.
שוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיקפי ראש
ד''ר אילן גור06/05/2009לאמא ערב טוב,
הבדיקה הכי משמעותית היא בדיקת US ראש שהתינוק בצע פעמיים והדגים מוח תקין ללא כל פתולוגיה.
הילד שלכם גדל במהירות וכך גם מוחו ולכן היקף הראש עולה
לא הייתי מייחס לזה כל משמעות קלינית ולא קשור כיצד היקף הראש של ההורים במקרה כזה.
באם התינוק מתפתח כרגיל אין שום סיבה להמשך ברור ואו בדיקות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
מודאגת06/05/2009מודה לך מאד.
יישר כח על עבודתך הנאמנה.
אמא (הרבה פחות מודאגת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)