חלב אם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלב אם
    דנית
    07/05/2009

שלום ד"ר גור,
    קראתי מחקר שאומר שככל שמניקים לתקופה ארוכה יותר כך חלב האם הופך מועשר והרכבו משתנה עם גדילת התינוק קרי יותר שומני.
    ולשאלתי- אני שואבת חלב לביתי מזה יותר מ-8 חודשים, מתוקן כמעט 6. נולדה בשבוע 28. שוקלת מעל 6 ק"ג. נולדה 900 גר.
    בבוקר כשהיא מתעוררת היא אוכלת 180 CC חלב אם, ואח"כ היא אוכלת רק כעבור 5 שעות ואף יותר. האם זה בסדר שעוברות כל כך הרבה שעות ללא מזון? האם חלב האם כל כך עשיר בשלב זה שזה מספק אותה לשעות רבות? אולי כדאי לשים לה פחות בבקבוק וכך אולי לקצר את הזמן בין הארוחות?
    אני מודאגת כי כרגע אוכלת רק 4 ארוחות ביום.

סופ"ש טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלב אם

הוספת תגובה

• הנקה

ד''ר אילן גור
    07/05/2009

לדנית עאב טוב,
    הנקה הינה בריאה ורצויה אך היא צריכה להיות משולבת עם כלכלה אחרת מעל גיל חצי שנה.
    ניתן כעת להוסיף לכלכלה ארוחה אחת של ירקות ועוף וארןחה אחת של פירות. באם כך תנהגי יספיקו 3-4 הנקות ביממה להשלים את מטען הקלוריות של הילדה והנוזלים שהיא זקוקה.
    לגבי איפיון החלב צר לי לאכזב אותך אך החלב נשאר באותו איכות.לכל אורך התקופה בה הוא מופק למעט הימים הראשונים שהוא שמן יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו