מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הצילו!hilanmn08/05/2009
בתי בת חודש וחצי (לא מתוקן) ומאז הלידה אני שואבת חלב. הקטנה התרגלה בפגיה לשתות בבקבוק, פה ושם ניסיתי בפגייה הנקה לפני ארוחות אבל זה הלך ממש קשה והסבירו לי שהיא עוד ממש קטנה ואוכלת במאמץ גם ככה, אז לא להתעקש.
עכשיו היא שוקלת שני קילו פלוס, וביום שלישי השתחררנו הביתה. בכל תחילת ארוחה "שאובה" אני קודם מנסה לתת לה שד, אבל גם אם היא תופסת אותו היא בקושי יונקת ומתחילה להראות סימני עצבנות כעבור זמן קצר, וחוץ מכמה מציצות היא מסרבת להמשיך וצורחת מרעב, אז אני נכנעת ונותנת לה את הבקבוק עם החלב השאוב. עכשיו היא כבר בקושי רוצה אפילו לתפוס את השד, ומעדיפה כל הזמן בקבוק. אני כבר מיואשת - ! - ואם זה לא מספיק, אז למרות השאיבות התכופות, כמות החלב אינה גדלה אלא קטנה, ואני אוטוטו לא עומדת בביקוש מול הצריכה של הילדה. מה עושים כדי לא לעבור לתחליפי חלב וסימילאקים למיניהם? איך אוכל לגרום לקטנה לינוק ממני ולהגמל מהבקבוק שהרי ממנו קל יותר לינוק?
מצב הרוח שלי מאוד ירוד כתוצאה מכל עניין ההאכלה ואני בייאוש מוחלט, לא יודעת אם לוותר ולהרים ידיים כי זה גובה ממני מחיר נפשי ופיזי יקר.
נ.ב. ודאי שחשבתי גם על יועצת הנקה, אבל האם לא ייתכן שלילדה פשוט עוד אין מספיק כוח פיזי לינוק?
אשמח לתגובה וסיוע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כותרת לא מתאימה
ד''ר אילן גור10/05/2009לאם היקרה בקר טוב,
הבעיה של בתך אינה מסכנת חיים ואינה כ"כ יחודית ולכן הקריאה להצילו יאנה מתאימה.
בראשית החשוב מכל לדעת שחלב האם הניתן דרך בקבוק הינו אותו חלב אם הניתן דרך השד ולכן בתך לא ניזוקה עד כה בכלל ואינה מפסידה מבחינה תזונתית כלום. דבר שני חשוב שגם נשים המניקות מהשד לא תמיד מניקות עד גיל שנתיים אלא נעצרות בדרך בשל הפסקה בתנובת החלב שלהם. דבר שלישי חשוב שלחץ נפשי הנובע מהתיסכול שלך שבתך לא יונקת ישירות מהשד רק מפריע לתנובת החלב ומקטין את כמותו. והדבר האחרות כאשר כלו כל הקיצין ובתך "תצטרך" לאכול תחליף חלב אם היא לא תיפגע ולא תסכן את חייה .
כאשר כל זה ברור לך אני מציע לך להיות פחות לחוצה על הנקה מהשד ולנסות לשפר את כמות החלב השאוב ( תתיעצי עם הרופא השלך על טיפוך תרופתי לזה) ותביני שהחשוב מכל זה החלב ולא דרך המתן ואז משוכנע אני שהחלב יספיק לדריששות הילדה ותוכלי לספק לה תזונה זו ככל שתוכלי.
לפי שאלתך לא ברור לי באיזה שבוע הריון נולדה ובת כמה היא בגיל מתוקן. זה פרט חשוב ביותר על מנת שאחרים בפורום יוכלו אולי להציע לך עצות טובות
בקר טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)