הורדת סטורציה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורדת סטורציה
    עמית
    09/05/2009

לפני כשבועים ילדתי בניתוח קיסרי בשבוע 25 תינוק במשקל 750 גרם. הספקתי לקבל שתי זריקות להבשלת ריאות קודם לכן. לאחר מספר ימים הורד התינוק מהנשמה וקיבל רק חמצן באמצעות משקפים, אך לאחר מספר ימים ובעקבות הורדת סטורציה ודופק הוחזר להנשמה. כעת הוא מונשם כבר כמה ימים, היום הוא החל להוריד סיטורציה שוב והעלו את הלחץ ל11, מה המשמעות של זה? לאיזה נזק עתידי זה עשוי לגרום? מדוע הוא עדיין מוריד סיטורציה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הורדת סטורציה

הוספת תגובה

• הפסקות נשימה

ד''ר אילן גור
    11/05/2009

לעמית בקר טוב,
    קשה לי להסביר לך מה קורה עם ילדך מאחר ואיני הרופא שמטפל בו ויודע את כל התמונה של מצבו הקחיני.
    אני יכול לאמר בגדול שתינוקות בשבוע כ"כ מוקדם נוטים להפסיק לנשום ואז מורידים סטורציה ולמנוע מצבים כאלה אין ברירה אלא להנשימם. השינויים בלחצי הנשמה נובעים ממצב הריאות ומהצורך לייצב את חימצון הדם שלהם.
    אני מציע לך לבקש מהרופא הבכיר בפגיה לשבת אתכם בסבלנות ולהסביר את מצב הילד. אל תתביישי לשאול מספר פעמים עד שתביני ושאלות לרופאים במצבך אינו מעמד מבייש אלא להיפך. אנחנו כרופאים חייבים לשבת בסבלנות ולהסביר את הכל במילים פשוטות ולך הזכות להבין בדיוק מה קורה ולהישאר אופטימית ככל שניתן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו