צריכה עזרה בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה בבקשה
    גלית
    18/05/2009

דוקטור שלום, אני כותבת לך תוך כדי בכי תמרורים... אני כל כך מפחדת וחסרת אונים. וזה הסיפור-
    בתי נולדה בשבוע 31+6 במשקל 1580 גרם. בפגיה היה דימום דרגה אחת שהרופאים לא התייחסו אליו כלל. US לפני שחרור היה תקין. בUS שנשלחנו אילו כבדיקת שגרה חודש אחרי השחרור התגלתה הרחבת חדרים לטרליים של 1.9 ס"מ. לאחר חודש עשינו עוד US וראו שאין שינוי. היום הילדה בת 9 חודשים כרונולוגי. לפני כחודש, עקב גדילה בהיקף הראש נשלחנו לעוד US. כבר אז כתבתי לך ועודדת אותי מאוד שייתכן וזה סתם גדילה של הראש אך לצערי זה לא המצב.... התגלה שיש החמרה וההרחבה כבר 2.3 ס"מ. היום עשינו עוד US והיא אמרה שההרחבה גדלה והיא משמעותית מאוד. הנה התוצאות:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• המשך

גלית
    18/05/2009

"הרחבה ניכרת של חדרים לטרליים. חדר לטרלי ימני נמדד 3.6 ס"מ, חדר לטרלי שמאלי נמדד 2.8 ס"מ בקו האמצע. הרחבה מינימלית של חדר שלישי ורביעי. יש רושם להידקקות קלה של הקורטקס באזורים הפרייאטליים. קו אמצע שמור. ללא עדות לדמם. ללא עדות לנוזלים אקסטראאקסיאליים."

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד.. סליחה על האורך

גלית
    18/05/2009

מעבר לכך שאני בלחץ אטומי מכך שאני מבינה שאנחנו בדרך לניתוח שאנט, הפחיד אותי המשפט שלה על ההידקקות של הקורטקס. עד היום נכתב תמיד שפרכנימת המוח תקינה. מה זה אומר?
    אני כל כך בהלם מכל הסיטואציה, בעיקר משום שאי אפשר לראות כלום על הילדה! היא חייכנית, סקרנית, מתקשרת מדהים, מתהפכת לשני הכיוונים, מסתובבת סיבובי ציר סביב עצמה ואף החלה קצת לזחול אחורה.... מאיפה זה בא לה? איך זה שההידרוצפלוס כל כך חמור והילדה מרגישה מעולה, מרפס תקין לגמרי בלי הקאות וכו'....? האם יכול להיות שכבר נגרם נזק של לחץ על המוח?
    ביום חמישי הקרוב אנחנו אצל פרופ' קונסטנטיני אבל היומיים האלה עד אליו נראים לי כמו נצח כרגע.
    בבקשה תרגיע אותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבת חדרים

ד''ר אילן גור
    19/05/2009

לגלית בקר טוב,
    הדבר היחיד שירגיע אותך זה בדיקת CT ראש שישלח אותך לבצע פרופ' קונסטנטיני והוא יגדיר מה מצב רקמת המוח וכמה לחץ יוצר הנוזל בחדרי המוח על רקמת המוח. מאחר וילדה יש מרפס פתוח אין כל סיבה לדאגה מבחינת נזק שנגרם לילדה עד כה מאחר והלחץ היה נראה בבליטה של המרפס והיה מחייב סימנים קליניים כמו הקאות, חוסר תיאבון וחוסר תגובה לסביבה.
    כל עלייך לעשות זה קודם להסתכל על הילדה ואח"כ על ההדמיה. במקרה הגרוע ביותר הילדה תצטרך לעבור ניתוח שנט שאינו מסוכן ואינו גורם נזק ברב המקרים. במקרה הטוב זה יחייב רק מעקב בשלב זה ללא ניתוח.
    אין דרך להרגיע אלא לעבור זאת ולקבל החלטות בהתאם למצבה.
    הסיבוך של הרחבת חדרים לאחר שחרור מהפגיה די נדיר ויש לברר מה גרם לזה וגם פה את בידיים טובות של הצוות הנוירוכירורגי באיכילוב.
    אז סלנות, והמון תקווה ישפרו את המצב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו