עד מתי נמצאים בסיכון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עד מתי נמצאים בסיכון?
    דוד משה
    19/08/2007

לאחי ואשתו נולדה תינוקת בחודש השביעי של ההריון והיא בפגיה עכשיו. מתי בעצם פג יוצא מסיכון ואפשר להרגע ולדעת שהוא כמו כל תינוק אחר? איזה סכנות יש לפגים? אני יודע שזאת שאלה כללית אבל אם תוכל לכתוב כמה מילים או להגיד לי אם מי אני יכול לדבר זה מאוד ירגיע אותי. את אחי ואשתו אני לא רוצה לשאול עכשיו כי הם גם ככה לחוצים מאוד ונמצאים כל הזמן בבית החולים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עד מתי נמצאים בסיכון?

הוספת תגובה

• פגות

ד''ר אילן גור
    21/08/2007

לדוד בקר טוב,
    פג הוא תינוק הנולד טרם זמנו. כל עוד שהוא לא השלים את 9 ירחי הלידה הוא יוגדר כפג ולאחר מכן כתינוק.
    כאשר פג משלים את שבועות ההריון ( לפחות 37 מלאים ) הוא כבר לא בסכנה בשל פגותו אלא אם הוא גורר סיבוך כזה או אחר מזמן היותו בפגיה. אם הוא נולד בשבוע 28 להריון עליו להשלים לפחות 9 שבועות של גדילה והבשלה באינקובטור ואז הוא מוגדר כתינוק.
    לגבי מה קורה עם התינוק של אחיך הרי זה תלוי מה מצבו היה לאחר הלידה? האם היה מונשם? האם הסבל מסיבוכים בסמוך ללידה? האם אוכל כבר? האם יש לו דימום מוחי? וישנם עוד שאלות רבות לשאול על מנת לתת לך תשובה מתי להירגע.
    אני משוכנע שההורים מקבלים הסברים מהצוות המטפל והם יודעים בדיוק את מצבו ואת רמת הדאגה שליהם לדאוג. דווקא הסביבה היותר רחוקה כמו אחים, גיסים, יותר מודאגים בשל חוסר ידע מספיק על מצבו ולכן עליהם לשאול את ההורים מה קורה ולא להלחיץ אותם בדאגות מיותרות.
    נקווה שהכל יעבור בשלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו