מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות עם האוכלענבר05/06/2009
שלום ד"ר גור,
בני בן שנה וחודש (נולד בשבוע 32 במישקל 1.500 גר'). היום הוא שוקל כ- 9 ק"ג.
הוא מעולם לא היה תינוק שאכל הרבה, אך ניתן לומר שהיה אוכל בסדר.
בשלושת החודשים האחרונים החל לעשות ה-מ-ו-ן בעיות עם האוכל. כל ארוחה איתו הופכת לממש סיפור. קשה מאוד להאכיל אותו כי הוא מסובב את הראש ולפעמים ממש סוגר את הפה (גם בגן וגם בבית).
אני משערת שאתה חושב שמבחינת המשקל הוא הדביק את הפער (למרות שפיסית הוא תינוק רזה).
אני מתחילה להיות מתוסכלת מהעיניין וכבר לא יודעת איך לגרום לו לאכול כמו שצריך.
מה דעתך? מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם יש בדיקות שניתן לבצע כדי לעלות על הסיבה לחוסר התאבון שלו? האם יכול להיות שהוא מסתפק במעט אוכל ולהניח לזה כך?
(לא שקלתי אותו כחודש כך שאני לא יודעת להגיד לך האם הוא ירד/ עלה/ ללא שינוי במשקל).
אודה מאוד לעצתך ולעזרתך המיקצועית.
שבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בצריכת הקלוריות
ד''ר אילן גור06/06/2009לענבר שבת שלום,
צריכת הקלוריות משתנה עם הגיל בשל שינוי בקצב הגדילה. בחודשים הראשונים התינוק מכפיל את משקלו פי 3 עד גיל שנה ולאחר מכן עולה ב1-2 קג בשנה. מכאן שהצריכת קלוריות יורדת והוא אוכל פחות. הרצון שהילד יעלה כל פעם במשקל הינה בעיה של ההורים ולא צורך של הילד. כל עוד הוא פעיל ולא מותש הרי הוא מרבל מספיק כלכלה.
כך תתיחסי לזה ותחסכי מעצמך דאגות מיותרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות עם האוכל-תוספת
ענבר06/06/2009ראשית תודה רבה על התשובה.
כתבת בתשובתך שכל עוד הילד פעיל ולא מותש אז כנראה שכמות הקלוריות שהוא אוכל מספקת אותו.
חשוב לי לציין שכל עוד הוא ער הוא מאוד פעיל וחיוני, אך לאחרונה הוא התחיל לדרוש לישון יותר וגם משך השינה התארך בכל פעם..
האם יתכן שיש קשר בין הדברים? (אי רצון לאכול הרבה ושעות שינה מרובות יותר מאשר בעבר)
יכול להיות שאני סתם "מחפשת בעיות" אך בכל זאת הייתי שמחה לדעת מה דעתך..
ושוב תודה על הכל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי לבודקו
ד''ר אילן גור08/06/2009לענבר בוקר טוב,
מאחר ואת לא רגועה לגביו אין כל ברירה אחרת אלא לבודקו ולהתייחס לכל העובדות כולל:
סך הכלכלה שהוא אוכל ביממה ( רישום מדויק של כל כמות האוכל כולל מים באם הוא מקבל)
מצבו הכללי
רישום שעות השינה ביממה
והתייחסות לגרף הגדילה שלו
כל זה יענה לך טוב יותר על שאלה האם הוא בסדר או לא.
אשמח להתעדכן לאחר בדיקה כזאת אצל רופא הילדים שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)