מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונת תינוקות בני חצי שנה.גילי07/06/2009
שאלתי כאן כבר מספר שאלות בעבר, תודה על כל תשובותיך עד כה.
ילדיי נולדו במשקלים 1.600 ו- 2.000 ק"ג בשבוע 36.
גילם הכרונולוגי הוא חצי שנה, ולפיו אנו פועלים.
(הם עלו מאחוזון 3 לאחוזון 25 (אני יודעת שאתה נגד מדידה באחוזונים :-) ) והתפתחותם תואמת את גילם הכרונולוגי (מתהפכים מצד לצד, עושים "דיו" וקצת התחילו לזחול.)
הם שוקלים כעת כ-7 ק"ג.
התחלנו עם מוצקים, ובשילוב על חלב - סדר היום התזונתי שלהם כעת הוא:
7:00 בקבוק של 180CC חלב אם.
10:00 4 כפות פרי מרוסק.
12:00 בקבוק של 180CC חלב אם.
בין השעות 15:00-17:00 בקבוק של 160CC ובנוסף 4 כפות ירק.
19:00 100CC +- סימילאק.
23:00 60CC -160CC חלב אם (לפעמים ממש רוצים לפעמים ממש לא...)
האם זה בסדר?
אני יודעת שבדרך כלל אתה אומר שאם הילד שמח, מרגיש טוב וכו'... אז זה אחלה. אבל בכל זאת, האם לדעתך יש להעלות/להוריד מינונים כלשהם? מתי להוסיף דברים מורכבים יותר (קטניות, עוף, דגנים)?...
תודה ושבוע נפלא!
שירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלכלה
ד''ר אילן גור08/06/2009לשירי בקר טוב,
הילדים עולים יפה במשקל ואני מניח שהם מרוצים. מכאן שאין צורך להוסיף עוד לכמויות אלא באם הם דורשים
איני מבין מדוע מקבלים רק 4 כפיות פירות ולא 180 סמק קרי בקבוק מלא
לגבי ירקות ועוף יש להוסיף את הארוחה הזאת כבר כיום ואין צורך לחכות וגם פה לתת ארוחה מלאה ולא 4 כפיות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה4 כפות, לא כפיות...
גילי08/06/20094 כפות גדושות.
נראה לי ממש המון לתת 180CC בארוחה, לאט לאט אנחנו מעלים את הכמויות.
לתת בבת אחת כמות כזו גדולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מינון של ארוחה
ד''ר אילן גור10/06/2009בקר טוב שירי,
הכוונה לתת ארוחה של פירות וארוחה של ירקות ועוף ולא טעימות ולכן זה המינון ולא כפות של אוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... :-)
גילי10/06/2009הכנתי מנות של 180CC ובפעם הראשונה זכיתי להקאה של הכל, כולל החלב ששתה קודם... (אכלו כ-120)
בארוחה הבאה סירוב עד למצב של סגירת הפה כדי לא לאפשר לי להכניס עוד אוכל אחרי 50-60 CC.
ככה זה בדרך כלל?....
אולי כאן צדקתי בתחושה שזה יותר מידי בבת אחת ולהעלות את הכמויות לאט לאט, עד לכמות של 180 במנה (נגיד תוך שבועיים?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בהקצנה
ד''ר אילן גור15/06/2009לשירי צהרים טובים
בתינוקות ופגים יש לשנות מינונים וטיפולים בצורה הדרגתית
אין כל הגיון בלדחוף כמויות של אוכל בצורה מהירה.
תעלי כל יומיים ב-10 סק עד שתגיעי ל-180
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)