שלום ד"ר אילן גור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום ד"ר אילן גור
    גליה
    21/06/2009

בני עידו נולד בשבוע 33+2 במשקל 1734 . אחד מזוג תאומים זהים. לבו של התאום השני נדם כשהיה בבטן בשבוע 32.
    סיבת המוות לא ברורה אין עדות לTTTS והחלטנו על נתיחתו.
    עידו עבר את התקופה בפגייה בקלות , נשם בכוחות עצמו, היה חיוני,ולמד לאכול מבקבוק במהירות למעט צהבת עקשנית שיוחסה לחוסר בG6PD , הוא עדיין עם צהבת ואנחנו במעקב.
    כיום עידו בן 7 שבועות כרונולוגית, בן 0 מתוקן.
    הוא נמצא כבר שבועיים בבית, עד אתמול קבל 50CC 8 פעמים ביום חלב שאוב.
    בשבוע הראשון העלה 180 גרם ובשבוע השני 160 גרם.
    נאמר לנו שצריך להעלות 200 גרם לשבוע.
    הוא תמיד אוכל כל מה שיש בבקבוק, גם נשים כמות כפולה , אתמול העלנו ל60CC שזה 480 ..האם זה לא יותר מידי? ככשני בקבוקים מזה סימילאק כי אין לי מספיק חלב שאוב.
    בקיצור, אחרי כל המגילה הזאת, איך אני אמורה לדעת כמה להאכיל אותו אם הוא תמיד אוכל הכל ?
    חלב אם שלי הוא משאב יקר ולא בא לי להעלות לו בכמויות ושיקבל סימילאק כל עוד אין צורך.
    שאלה שנייה: בפגייה אמרו לתת לו סימילאק רגיל, זאת היתה ההמלצה שם לכל הפגים המשתחררים. יש פגיות שממליצות על סימילאק פגים..מה דעתך בעניין?
    תודה רבה,
    גליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום ד"ר אילן גור

הוספת תגובה

• שכחתי לציין שמשקלו כיום

גליה
    21/06/2009

כמעט 2.5 קילו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלכלה

ד''ר אילן גור
    25/06/2009

בקר טוב לך,
    צר לי על האיחור בתשובה בשל לחץ בעבודה.
    משתתף בצערכם על אובדן אחיו התאום של תינוקכם.
    אכן אנו מקווים שתינוק יעלה 200 דרם בשבוע בממוצע אך הכוונה שזה יהיה בין 150-250 גרם בשבוע כך שתינוקך נמצא כעת בטווח. לגבי כמות האוכל המומלצת אנו מדברים על כ-180 סמק/קג ליממה ובמקרה של ילדה זה כ-450 סמק ביממה. באם נחלק זאת ל-8 ארוחות ביממה נקבל שכל ארוחה תכיל 60 סמק ולכן אינך צריכה להתרגש מזה שהוא מסיים את כל הארוחות וחייבים להוסיף עוד חלב. חלב אם הוא המומלץ אך גם תחליפי חלב לפגים מומלצים באם את לא מניבה כמות מספקת. אל תיכנסי לפינה של לחץ מיותר לגבי כמויות מדוייקות ועליה מדוייקת של משקל וזכרי שמדובר בילד שלך והוא רוצה שגם את תהיי רגועה בכל הנושא הזה ללא "חשבונות" מיותרים.
    אם את מרגישה טוב והילד רגוע ומרגיש בטוב והוא עולה במשקל אז הטיפול שלך מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה וסופ"ש נעים.

גליה
    25/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו