עלייה תקינה במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלייה תקינה במשקל
    אביגיל
    02/07/2009

ד"ר אילן גור היקר,

הקטנה שלנו היום בת חודשיים כרונולוגית. נולדה 1.900 בשבוע 32.
    בשקילה האחרונה בטיפת חלב שקלה 3.680 ק"ג. נאמר לנו שם שהיא נמצאת באחוזון התחתון ,
    כלומר מתחת ל - 3% ושיש להיות עם יד על הדופק.
    אציין כי הקטנה אוכלת יפה וניזונה ממטרנה פגים ואוכלת רק מבקבוק - בין 70 ל - 90 cc
    בכל 3 שעות.
    שאלתי היא:
    האם המשקל שלה היום הוא תקין ביחס לגילה ? האם יש באמת סיבה לדאוג ולהיות עם יד על הדופק???

אנא עזרתך בנושא.
    המשך יום מקסים,
    הילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עלייה תקינה במשקל

הוספת תגובה

• לא יאומן!

מיכל
    02/07/2009

הילדה שלך עלתה 1800 גרם בחודשיים! ! זה עלייה מאוד יפה ואת צריכה להיות שמחה וגאה. אחיות טיפת חלב האלה פשוט סתומות (סליחה על ההתבטאות זה פשוט מוציא אותי מדעתי) ולא מבינות כלום בפגים! במקום לבדוק את העלייה שלה במשקל מסתכלות על העקומות! ברור שבגיל חודשיים היא עדיין לא בעקומות! אני חושבת שצריך בתור הורים לפגים לפעול כדי שיעשו השתלמויות או משהו לאחיות בנושא פגים כי הבורות שלהן מזעזעת. וגם גורמת ללחץ מיותר פעמים רבות (גם את ההתפתחות הן בודקות לפי גיל כרונולוגי ולא מתוקן).
    בקיצור, אחרי כל הנאום שלי :-) את יכולה להיות ממש שמחה ומאושרת על עלייה מצוינת במשקל, ואני בטוחה שזה גם מה שהדוקטור המקסים פה יענה לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיכל היקרה - תשובה מאירת עיניים !!

אביגיל
    02/07/2009

מיכל שלום ולילה טוב,

כל כך שמחתי לקרוא את תגובתך. אכן האחיות בטיפת חלב מתמקדות רק בתיאוריה היבשה.
    כל כך נעים שיש עם מי לדבר, למי לפנות ולקבל קצת חיזוקים וכתף תומכת.
    רק שתדעי : עשית לי את הערב...

המון תודות על התייחסותך
    שיהיה ערב נפלא, שקט וכיפי!!!

לילה טוב,
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור... רק בריאות :-)

מיכל
    03/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גאה בך

ד''ר אילן גור
    03/07/2009

למיכל בקר טוב,
    אכן אבחנה נכונה לגבי משקלה של התינוקת. לו אחיות טיפות חלב היו מכניסות את המשקל בגיל 0 ולא בגיל חודשיים הילדה היתה באחוזון גבוה.
    זה באמת מדהים עד כמה מאחיות טיפת חלב עובדות במצב אוטומט ללא חשיבה.
    אני עובד כעת על תוכנת מחשב שתתקן מצב זה של טעויות "טיפת חלב" וכל אם בישראל תוכל לצפות בקצב העלליה במשקל של ילדיהם ללא צורך בייעוץ ברמה ירודה.
    שבת שלום לך,
    עלית כיתה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה :-)

מיכל
    03/07/2009

ואני שמחה מאוד לשמוע על התוכנה.... מקווה שזה ישפר שם את המצב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובתה של מיכל תואמת את תשובתי

ד''ר אילן גור
    03/07/2009

להילה בקר טוב,
    אכן קבלת תשובה נכונה ממיכל.
    עלייך להזכיר לאחות טיפת חלב להפחית חודשיים מגילה הכרונולוגי כאשר היא מקלידה את הנתונים ואולי יותר פשוט עשי זאת בעצמך
    בהצלחה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו