מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינה בלילהאיריתוש22/12/2009
המתוקי שלי נולד בשבוע 35 במשקל של 2.755 עם ריאות בלתי בלות מספיק. הוא שהה בפגייה 10 ימים .מאז ההגעה הביתה (שבועיים כבר) הוא ישן מצויין ביום,יונק כמו גדול אבל בערב לא מוכן לשכב בעגלה או במיטה. בלילה הוא סובל כנראה מגזים(אני יודעת זאת בגלל עיוותים ולאחריהם פוקי) .בלילה הוא לא מוכן לישון בעריסה שלו למרות שאני מרפדת אותה כמו בפגייה.הוא מוכן לישון רק כשאני מניחה אותו על הבטן שלי. השאלה שלי היא איך ללמד אותו לישון בלילה בעריסה.אני מאוד אוהבת לישון איתו אבל יודעת שזה לא רעיון טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה בלילה
שירה קראוטהמר22/12/2009אההה, נגעת במומחיות שלי! שינה של תינוקות....
אז, קודם כל כמה שאלות:
האם הוא ישן במהל היום? איפה? כמה פעמים? ולמשך כמה זמן?
כמה עובדות חשובות שכדאי לדעת על שינה בתינוקות:
ראשון: הכלל הוא "שינה מעודדת שינה". ככל שתינוק ישן טוב ביום הוא יישן טוב בלילה ולהפך. לכן חשוב שהוא יישן מספיק במהלך היום.
שני: לתינוקות יש "חלון שינה"- שזה הזמן האופטימאלי להשכיב אותם לישון. אם ננסה לפני החלון, הם לא יירדמו מפני שהם לא עייפים. בחלון, הם נרדמים יחסית בקלות. אם פספסנו את החלון הם נכנסים למצב של גירוי יתר, ואז קשה להם להירדם וכשהם נרדמים איכות השינה נפגעת. לכן, חשוב להשכיב אותם בזמן הנכון.
שלישי: תינוקות נעזרים בהקשרי שינה כדי להחרדם. הקשרי שינה הם כל התנאים שיש סביב התינוק כשהוא נרדם. ככל שהקשרי השינה קבועים, תנאים אלה מאותתים לו שהגיע הזמן לישון. כולנו מתעוררים במהלך השינה- זה חלק פיוזולגי מהשינה. התעוררויות אלה הם התעוררויות חלקיות, אנחנו לא מודעים אליהם. במבוגרים נתהפך, נסדר את השמיכה ונחזור לישון. בתינוקות הם בודקים שיש סביבם את הקשרי השינה. אם כן, הם חוזרים מיד לישון ( וזה הילדים של השכנים שישנים כל הלילה....) אם לא, הם מתחילים לבכות. הבכי נובע מכך שהם לא יודעים להירדם שוב בלי הקשרי השינה. לכן , חשוב שהתינוק ירדם במיטה שלו- בסביבה בה יישן במהלך כל הלילה.
אז מה עושים:
תחילה תצרי הקשר חיובי לעריסה- 3-4 פעמים ביום תכניסי אותו למיטה לחוויה חיובית ונעימה. החוויה לא צריכה להיות ארוכה , 1-2 דקות. החשוב הוא שהכניסה והיציאה מהמיטה יהיו חיוביים- בלי בכי וקיטורים.
בערב כשאת מרדימה אותו תניחי אותו במיטה ותעזרי לו להירדם במיטה שלו. תלטפי, תלחשי ותשירי לו. לאחר כשבוע תתחילי בהדרגה להפחית בכמות הליטוף והלחישות. תלטפי רק עד שרגוע ואז בהדרגה תפסיקי ותאפשרי לו לסיים את ההרדמה בכוחות עצמו.
זה לא פתרון קסם, ולא עובד בן לילה. תתמידי ותהי עקבית. ובזמן די קצר תתחילי לראות שיפור.
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)