פגים תאומים בשבוע 28

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגים תאומים בשבוע 28
    ירון
    01/03/2010

שלום לכולם.
    לצערנו הצטרפנו היום למשפחה שלכם עם 2 פגים תאומים שבוע 28. הבת במשקל 1030 והבן 1170.
    אנחנו מלאי חששות ודאגות מהעתיד.
    יש לנו ילדים בריאים ומצוינים בבית ואנו חוששים מאוד מילד לא בריא שיכול להקשות על המשפחה. זה אולי קצת אגואיסטי לומר מה שאמרתי אבל באינטרנט אני יכול לומר את אשר על ליבי.
    הלידה המוקדמת היא בשל מים אקונילאיליים ואחר כך התפתחות לידה בשל שהבת נכנסה לתעלת הלידה.
    כבר שבוע וחצי שלאשתי היו דימומים ואפילו ירידת מים (חצי ירידת מים).
    לדעתי הבת היתה במצוקה וגרמה ללידה מוקדמת ממנה סובל כעת גם הבן.
    אני חושש שהבת היתה במצוקה כי היא לא היתה בסדר מלכתחילה שזה יכול להסביר את התופעות הלא רגילות בהריון (דימום וירידת מים בשבוע מוקדם). בהריונות הקודמים (שלושה הריונות מוצלחים) היה הריון טוב וקל ולכן אני חושש שהבעיות עכשיו נובעות מכך שהבת פשוט לא בסדר.
    אנחנו מאוד חוששים מבדיקת שטפי הדם שתעשה עוד יום יומיים. אני בטוח שלפחות אצל הבת יהיו שטפי מים רציניים.
    אודה לכם אם מישהו יוכל להעיר ולהאיר לי על מצבנו ובכלל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פגים תאומים בשבוע 28

הוספת תגובה

• פגים

שירה קראוטהמר
    01/03/2010

הי ירון,
    קודם כל מזל טוב!
    אין ספק שלידת תאומים ובייחוד פגים הוא ארוע עם רגשות מעורבות. טוב שאתה מודע לכל הרגשות הללו ויכול להביע אותם.
    אין ספק שאתם נצבים מול תקופה לא פשוטה של אשפוז ילדיכם בפגיה. ויתכן שגם אחרי שחרור מהפגיה התינוקות יזדקקו לעזרה נוספת (פיזיותרפיה וכיו'). יחד עם זאת, לא כל פג שנולד מתפתח לילד לא בריא. פגים רבים גדלים להיות ילדים בריאים ונורמטיבים לחלוטין.
    בהצלחה!

שירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הסיכויים

ירון
    02/03/2010

תודה שירה.
    את יודעת מה הסיכויים לילדים בריאים (בהתחשב בזה שאלו תאומים)?
    אני כל הזמן שומע רק שיש ילדים שהצליחו לצאת מזה אבל אני לא שומע מה הסיכויים לצאת מזה. כמה מקרים טובים זה לא כלום. האם הרוב יוצאים בסדר או פגועים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה?

שירה קראוטהמר
    03/03/2010

לצערי, אני לא יודעת להגיד לך. זה תלוי בכ"כ הרבה גורמים....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פג שבוע 28

אריאל
    02/03/2010

ירון היי כמובן שאני יכולה לעודד אותך ואפילו שמחה מאוד אז הסיפור שלי הוא כזה הריון תאומים הריון יקר עם הפרייה המים ירדו בשק אחד בשבוע 12 לאחר שנאמר לי להוריד את כל ההריון נלחמתי ונבדקתי אצל רופאים שבסוף הוחלט לבצע דילול בשבוע 19 ואז בעצם נשארתי עם עובר אחד שבשבוע 28 ירדו המים והביאו אותי ללידת קיסרי חירום נולד לי בני הראשון אריאל לפני 6 חודשים בדיוק במשקל 1270גרם עם המון חששות והמון חולי בשבוע הראשון הוא היה חודשיים וחצי מאוד לא קלים בפגייה (כמו רכבת הרים) ולבסוף בע"ה השתחח במשקל 3 ק"ג כיום טפו טפו הוא ילד שמתפתח כמו ילד בגיל 3 חוד(מתוקן כפי שהוא צריך להיות) יש בדיקות היותו פג אבל העיקר להיות אופטימים ולקוות לטוב התקופה היא לא3קלה אבל שווה ושבוע 28 לפי מה שאני יודעת הסיכויים לילד בריא הם מאוד גבוהים .לגבי הדימום אני יודעת שברגע שהם נולדים הם עוברים אולטראסאונד בראש לבדוק דימומים אז כדי לבדוק שנית אם בדקו לאחר הלידה היו חזקים אשמח לחזק ולעודד תלכו אליהם ותגעו בהם הם מרגישים את זה (שבוע לאחר הלדה החזקתי אותו מחוץ לאינקובטור) אז המון בהצלחה אני פה לכל שאלה עידוד וכו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו