האכלת פג בן חודשיים וחצי מתוקן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האכלת פג בן חודשיים וחצי מתוקן
    קרן מזרחי
    18/10/2007

שלום ד"ר גור,

ילדתי את בני בשבוע 30 במשקל 1500 גר'. לאחר חמישה שבועות השתחררנו הביתה ללא בעיות מיוחדות (למעט תת פעילות של בלוטת התריס, כיום מטופל באלטרוקסין).

כיום בני בן ארבעה וחצי חודשים חודשים (לא מתוקן) עולה יפה במשקל, שוקל 6300 גר' ואוכל 5 מנות ביום של 180 מ"ל אנפמיל.

לאחרונה אני מרגישה שהאוכל לא מספיק לו והוא קצת בוכה אחרי הארוחות, לדעתי הוא רוצה עוד אוכל, אך רופאת הילדים (רופאת ילדים שאינה מומחית לפגים) אמרה לא לתת לו יותר מליטר מזון ביום, ובנוסף לכך על הקופסא של האנפמיל כתוב לתת לילד בן ארבעה חודשים 4 פעמים 210 מ"ל שזה יוצא פחות ממה שאני נותנת לו היום.

שאלתי היא האם כדאי להגדיל לו את הארוחות?
    או שאולי כדאי להוסיף לו מזון כלשהו?

תודה,
    קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התשובה כן

ד''ר אילן גור
    18/10/2007

לקרן בקר טוב,
    אין מניעה לתת לו יותר בכל אורחה. הילד צריך לקבל בין 150-180 סמק/קג ליממה.
    לא הייתי נותן לו אוכל עשיר קלוריות אלא כלכלה רגילה כמו לכל תינוק מאחר והוא מקבל המון קלוריות.
    באם הוא יהיה רגוע יותר ולא יפלוט הרי העלאת הכלכלה היתה או תהיה מוצדקת.
    תשתדלי להימנע משאלות שיש לך תשובות בתחושת הבטן שלך בנראות יותר הגיוניות מהעצות שאת מקבלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו