מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן חצי שנה לא ישןמלי26/05/2010
בני, בן 6 חודשים, מתעורר בערך כל שעתיים בלילה ופעם אחת בלילה גם לא חוזר לישון כשאני מנסה להרדים אותו במשך כשעתיים כאשר רוב הזמן הוא צורח. עד לפני שבועיים הייתי נותנת לו בקבוק כל התעוררות ולפני שבועיים הפסקתי, לפעמים אני נותנת לו מים אבל בכל מקרה שום דבר לא ממש עוזר. גם בקבוק של תחליף חלב לא עזר.
הילד יונק במשך היום ומקבל תוספת של תחליף חלב אחרי כל ארוחה. בלילה הפסקתי להניק מזמן כדי לראות כמה הוא אוכל ולנסות להוריד את זה. מסתבר שהוא לא ממש צריך את האוכל בלילה כי גם כשאני נותנת בקבוק הוא לא באמת אוכל ארוחה, אולי חצי.
כשהוא מתעורר וצורח, לאחרונה אני לפנות בוקר נכנעת ונותנת ציצי וככה הוא בדר"כ נרדם מהר.
המצב נמשך כבר כחודשיים.
בהתחלה היה צורח מגזים וכשנגמרו הגזים היו כמה לילות ספורים סבירים שהוא רק אכל ונרדם והחזיק 5,6 ואפילו 7 שעות בלי לאכול, רק על החלב שלי בסביבות גיל חודשיים שלושה ואחרי זה התחיל המצב המתואר לעיל.
מה עושים? אני ובעלי כבר בחוסר שינה נוראי...
הוא הולך לישון בעריסה שלו בחדר השינה שלנו כשאני טופחת לו על הגב או מנענעת את הטוסיק קלות, שרה לו ודוחפת מוצץ. הרדמה שלו אורכת הרבה זמן אבל הוא לא נרדם על הידיים וגם לא רוצה ולא נרדם אף פעם כשהוא אוכל.
במשך היום הוא ישן פרקי זמן של בין 40 ד' לשעתיים במיטת התינוק שלו בחדר הילדים (יש לי גם בת 3).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשרי שינה
שירה קראוטהמר02/06/2010הי מלי,
מה שאת מתארת זה מצב קלאסי של קושי בשינה שקשור בהקשרי שינה. הקשרי השינה הם כל התנאים שיש סביב התינוק כשנרדם בתחילת השינה. אצל בנך ההקשרי שינה לפי מה שסיפרת הם- ליטוף/ טפיחות, מוצץ והנוכחות שלך. אומנם הוא נרדם במיטה , אבל עם הרבה עזרה ממך.
תינוק בן 6 חודשים שעולה במשקל ומתפתח כמצופה מתינוק בגילו יכול לעבור 5-6 שעות של שינה רצופה ללא אוכל!
אין לי ספק שההתעוררויות של בנך לא קשורים לרעב אלא להקשרי שינה. ככל שהוא ידע להירדם בכוחות עצמו בתחילת הלילה , הוא יצליח לחזור לישון בכוחות עצמו בהתעוררויות במהלך הלילה.
אז מה עשים?
כשאת עוזרת לו להירדם תטפחי וכיו' עד שהוא רגוע ונינוח במיטה. כשהוא נינוח תפסיקי בהדרגה ללטף ותאפשרי לו להירדם סופית בכוחות עצמו. יתכן מאוד, שתצטרכי לחזור על העזרה בהרגעה מספר פעמים לפני שיירדם, וההרדמה ייקח יותר זמן מהרגיל. אם תתמידי זה ילך ויתקצר. עם הזמן תפחיתי יותר ויותר במעורבות שלך בהרגעהובעזרה בהרדמה. כך בהדרגה ההתעוררויות יפחתו.
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)