מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גדילת פג - האם הנקה מספיקה?אמאחדשה31/05/2010
שלום, אני אם לתאומים בני 3 חודשים, נולדו בשבוע 35+6, בני במשקל 2180 וביתי 1790, היא שהתה בפגיה 3 שבועות עד העיגה למשקל 1956. הבן עלה במשקל מאד מהר, בתחילה 1300 ג' בחודש, אח"כ כ 900 ג' ובחודש האחרון עלה כ 700 ג'. שוקל כעת 5070.
ביתי עלתה כ 750 ג' בחודשיים הראשונים ובחודש האחרון עלתה 600 ג', שוקלת כעת 3750. גבהה בחודשיים האחרונים 6.3 ס"מ והיקף הראש גדל בחודשיים ב 4.3 ס"מ.
יועצת הנקה מוסמכת אמרה לי שיש לי עודף חלב ושאין לי כל מחסור ועל כן שניהם יונקים בלבד. הבן אוכל היטב, בסוף ארוחה פולט קצת - נראה כי הוא אוכל יותר מידי. הבת מקבלת בקבוק שאוב 1-2 פעמים ביממה, בעיקר בלילה. לעיטים רחוקות היא לא מוכנה לקחת בקבוק בכלל ואז היא יונקת גם בלילה. (בתחילה המצב היה הפוך). הבת בדרך כלל אחרי 4-6 דקות מתעצבנת על הציצי ואני לא יודעת אם היא שבעה או לא, לפי דברי יועצת ההנקה היא מתעצבנת על הזרמים החזקים של החלב, ולא מוכנה לאכול יותר (מבקבוק לפעמים אפשר "לדחוף" לה עוד 20 סמ"ק, לפעמים לא מוכנה לגעת בבקבוק). באופן כללי נראה כי היא שבעה, היא מקבלת ציצי כל פעם שהיא רוצה (כל 2-3 שעות ביום וכל 3-4.5 שעות בלילה).
אחות טיפת חלב אמרה ששני הילדים גדלים בסדר גמור, שההתפתחות תקינה והמשקל תקין, אפילו קצת גבוה ביחס לגובה ושאין כל צורך בתוספת תזונה. ובכל זאת אני מודאגת, ביתי עדין רחוקה מגרפי הגדילה והיא אינה עולה המון במשקל. מה דעתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה מספיקה!
שירה קראוטהמר02/06/2010הי אמא חדשה!
נשמע לפי מה שכתבת, שהתינוקות גדלים ומתפתחים בצורה טובה לגילם, בהתחב במשקלי הלידה שלהם. תינוקות (וגם פגים) סוגרים פערים, ועולים במשקל בקצב אינדבידואלי.
נשמע שלכל הדעות התינוקות עולים יפה במשקל- ביתך ובניך קצת יותר מהכפילו כבר את משקל הלידה! והעיצות שאת מקבלת הטיפת חלב והיועצת הנקה נשמעות מקצועיות וטובות!
בהצלחה!
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)