מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוכל , משקל וגובהמיכל06/11/2007
שלום
ילדתי תאומים, בן ובת, שבוע 30, במישקל 1400 כל אחד.
כיום הם בני 5.5 חודשים כלומר 3.5 חודשים מתוקן. (15 שבועות מתוקן)
בני שוקל כ6.6 ק"ג גובהו 59 ס"מ ואוכל בממוצע 550 CC ליממה (לא מסיים 150CC )
וביתי שוקלת 5.3 ק"ג וגובהה 58 ס"מ ואוכלת בממוצע 400 CC ליממה (פעמים בודדות מסיימת 120CC)
כיום ילדי נזונים ממטרנה סנסיטיב, לאחר שהחלפנו תחליף בשל עצרויות.
בחודשים הראשונים בבית (לאחר שחזרנו מהפגייה) הייתה קפיצת גדילה, אך עם הזמן קצב הגדילה יורד (מדאיג אותי בעיקר).
האם האטה בקצב הגדילה נורמאלי, האם יש סיבה לדאגה?? הם נראים לי נמוכים מאוד לגילם...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה
ד''ר אילן גור09/11/2007למיכל בקר טוב,
צר לי על העיכוב אך לא קבלתי הודעה על שאלתך.
נתחיל בעובדה מאד חשובה ילדייך נמצאים במשרל מתאים לגיל חצי שנה לילד רגיל שנולד במשקל 3 קג. ( הכפלת משקלו ב5 חודשים ראשונים לחיים). כלומר משקלם גבוה מאד בהתייחס לעובדה שנולדו בשבוע 30.
אין להתייחס לגובה בזכות עצמו אלא בקצב הגדילה לפי העקומה התאימה להם. לכן עלייך קודם כל להתייחס לעקומות הגדילה לפי המדידות שעשית מאז שחרורם ואז להתחיל לדאוג או לא. אני בכלל חושב שההתעסקות עם גובה בגיל הזה מיותרת לחלוטין והשינויים כ"כ גדולים וחסרי משמעות לגבי צפי עתידי.
לגבי כמות האוכל שוב יש להתייחס כמה הילד עולה במשקל מול כמה הוא אוכל. כאן יש חערב את רופא הילדים שיבדוק את הילד ויבין מה גרם חירידה בכמות הכלכלה כמו פטריה בלשון, הפרעות בספיגת הכלכלה וכד'
אז ההמלצה שלי, פני לרופא של ילדייך שיבדוק אותם, יסתכל על עקומות הגדילה ויגיע למסקנה באם יש לשנות משהו או להמשיך רק במעקב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישבי חיובי
ד''ר אילן גור10/11/2007לא מצאתי את שמך אז אומר לך רק לילה טוב ללא שם,
הריון תאומים מעלה את הסיכוי ללידה מוקדמת כמו גם הריונות בעקבות IVF. יחד זה לא 100% כך שיש סיכוי שתלדי בזמן או קרוב מאד לזמן.
עשית הרבה עד כאן על מנת להצליח להרות ואכן הצלחת ומכאן היי חיובית והאמיני שהכל ילך כשורה. את נמצאת בהריון בסיכון ולכן עלייך להיות במעקב צמוד ע"י רופא הנשים שלך ( לא חייב פרטי...) ובמידה ויעלה חשד להתפתחות צירים מוקדמים תאושפזי לטיפול והשגחה. המטרה שלך לסחוב את ההריון מעבר לשבוע 29 על מנת להבטיח סיכויי הצלחה לילדייך גם אם יוולדו פגים.
הצעה מאד חשובה : תערבי גם מומחה לפגים במעקב שלך על מנת שלא תחששי כ"כ ותראי את החיובי בהריונך החשוב.
שיהיה בהצלחה ושוב חשבי חיובי והכל יצליח לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)