מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא מודאגתאתי05/09/2010
בני בן השנה ושלושה חודשים נולד בשבוע 27 במשקל 680 גר'. כיום הוא עדין לא הגיע לאחוזון 3 בערכי המשקל והגובה עפ"י העקומות - לא של גיל מתוקן ולא של גיל לידה.
ביקרנו במרפאה להפרעות אכילה בוולפסון שם הוחלט כי מבחינה התנהגותית הילד תקין. היינו אצל דיאטנית בטיפת חלב אך המלצותיה עד כה לא נשאו פרי. הלכנו לבדיקה אצל אנדוקרינולוג ושם הוחלט לערוך בירור של הורמון גדילה ויחד עם זה לנסות להעלות אותו במשקל בדרך המסורתית - באכילה. הילד אוכל וטועם ומנסה מוצקים ומסתדר ונהנה מהאוכל, אך אוכל כמויות מעטות וכל שיטה שניסינו עד כה לא הועילה.
טרם ניסינו הוספת פוליקוז וטרם ניסינו סקאנדישייק. יש לציין בנוסף לכל שהילד בריא, בדיקות הדם והשתן לא הצביעו על מחלות ומבחינה מוטורית וקגניטיבית הוא מפותח עפ"י גילו.
שאלותי:
1. האם סביר שהילד יפתח תיאבון באופן עצמאי במשך השנים ויש לחכות עם בדיקות נוספות קשות (כמו בדיקת הורמון הגדילה שהאנדוקרינולוג הציע וכרוכה בסבל רב לתינוק)?
2. כיצד מומלץ להשתמש בפוליקוז?
3. האם מומלץ לנסות מתן סקאנדישייק והאם יש דרך מומלצת למתן המוצר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
צביה קרל05/09/2010אם הילד אוכל סביר ומתפתח טוב לא הייתי ממהרת לבצע כרגע בדיקות נוספות. כל לחץ נוסף רק יכול לגרום להפרעות אכילה. ישנם הרבה ילדים, גם לא פגים, שאוכלים פחות. כל עוד ישנה עליה במשקל - גם אם הוא מתפתח לפי עקומות גדילה משלו, ולא לפי העקומות המקובלות, וכל בדיקות הדם תקינות, לא הייתי לוחצת על כיוון האוכל.
יש אפשרות להוסיף פוליקוז לחלב, דייסה, או כל דבר נוזלי. זהו סוג של רב סוכר שתורם עןד קלוריות לאוכל, מבלי להסמיך את המזון ולכן לא יתן תחושה מיידית של שובע. אפשר להוסיף כפית לכל 100 מ"ל.
סאנדישייק תורם גם חלבונים.
כמו שנראה לי מהתאור שלך הייתי נותנת לילד עוד זמן. תנו לו להנות מהאוכל והוא יפתח גם תיאבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)