מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטמינים ברזל וחיסוניםפולינה19/11/2007
לרופא שלום רב,
מתנצלת מראש על המון שאלות, אבל לאחר ביקור בטיפת חלב אחות נתנה לי חומר למחשבה. אודה מאוד על התייחסותך:
1. עד היום נתתי לבני 2 טיפות ברזל כפי שהומלץ בשחרור מפגייה. אתמול בטיפת חלב אמרו לי שתינוק רגיל החל מגיל 4 חוד' מקבל 3 טיפות ברזל והחל מגיל 6 חוד' מקבל 6 טיפות ברזל. כיצד מתייחסים לפגים בעניין זה? בני נולד בשבוע 31 משקל 700 גר'. היום כמעט בן חצי שנה כרונולוגי ושוקל 4.050 ק"ג, מצב כללי תקין. כמה טיפות ברזל לתת לו?
2. בני אכל חלב אם עם פוליקוז והייתי נותן לו 2 טיפות ביום של וויטמין D. במידה ואני מעבירה אותו לכלכלה מלאה של סימילאק נאושור (שכתוב עליו שכבר מכיל בתוכו ויטמין D) האם עליי להמשיך לתת 2 טיפות של ויטמין D כל יום או שאין צורך בכך?
3. בגלל משקל נמוך בשחרור מהפגייה הומלץ לנו על הוספת פוליקוז לכל הארוחות. אנחנו עדיין ממשיכים ומוסיפים לכל ארוחה כפית שטוחה של פוליקוז. האם יש נזק בשימוש ממושך בפוליקוז? האם לדעתך כדאי להשתמש בפוליקוז או שקיים משהו חלופי מומלץ?
4. בני מקבל חיסונים רגילים בטיפת חלב, כמו כן קיבל חיסון נגד שפעת ב2 מנות. בטיפת חלב המליצו לנו לברר האם יש חיסונים נוספים שמומלצים לפגים כמוהו. פרט לחיסון RSV שיקר מידי, האם קיימים חיסונים נוספים עליהם הייתי ממליץ?
בתודה מראש ויום טוב,
פולינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות רבות
ד&20/11/2007לפולינה בקר טוב,
לגבי ברזל יש לתת 4 טיפות ואין צורך ביותר לפי משקלו. הייתי ממשיך עם זה עד לספירת דם בגיל שנה ואז מחליט אם יש צורך להוסיף.
לגבי ויטמין D הייתי נותן לו שתי טיפות עד גיל שנה מאחר והוא גדל יותר בהשוואה לתינוקות גדלים וזקוק ליותר ספיגה של סידן והויטמין הזה עוזר לו.
לגבי פוליקוז אין צורך להוסיף מאחר וזה תוספת קלוריות מיותרת ולא מוסיפה לגדילתו בשלב זה.
לגבי חיסונים יש לשקול חיסון לפנוימוקוקוס הנקרא prevaner ולמרות שגם הוא יקר הוא בהחלט חשוב לפגים קטנים.
שאר החיסונים כמו כלם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
פולינה20/11/2007תודה רבה, זה עשה לנו הרבה סדר בבאלגן של גילים.
פולינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)