מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחותטניה30/09/2010
בוקר טוב!
התינוק שלי בן ארבעה חודשים (בידיוק היום)שנולד בשבוע 34 במשקל 2.5 ק"ג,
יש לי שתי שאלות:
1) מבחינה מוטורית מה הוא אמור לעשות? הוא מרים את הראש בשכיבה על הבטן (כך הוא גם מעדיף לישון) והוא התחלי להביא את שתי ידיו לקו אמצע החזה ולהכניס אגרופים\אצבעות לפה, הוא לא מושיט יד לצעצוע באופן מודע, האם תקין?
2) איך ניתן לדעת שהילד מוכן לטעימות של אוכל מוצק? נראה לי מפחיד לתת לו טעימות בכפית שלא יחנק חס וחלילה, איך עושים את זה בצורה הטובה ביותר?
תודה והמשך יום נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות פגים
צביה קרל30/09/2010טניה היקרה.
אם התינוק שלך נולד בשבוע 34, גילו המתוקן יהיה כחודשיים וחצי- שלושה חודשים. בגיל זה הינו מצפים אמנם שירים ראש בשכיבה על הבטן , יתמך במרפקים ויתחיל ליישר את המרפקים. בשכיבה על הגב הוא אמור להתחיל להביא ידיים אחת אל השניה וגם לפה, לשחק בידיו. הינו מצפים גם לחיוכים חברתיים. בשלב הבא, הוא יתחיל לשלוח יד לצעצוע וינסה לתפוס אותו.
לפי התיאור , לא נשמע לע שהוא מוכן לטעימות של אוכל מוצק, לפני מתן טעימות הילד צריך להיות קרוב לישיבה יציבה, ולא הייתי מנסה להושיב אותו, לפני שהגו מוכן למשימה זו.
האם הילד נבדק על ידי אחות או רופא המנוסים בהתפתחות פגים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
טניה30/09/2010תודה על המענה
הילד נבדק ע"י רופא ילדים ואחות טיפת חלב, שעל פיהם הוא בסדר, יש לי תור לטיפת חלב בעוד שבוע וחצי, האם יש צורך שעוד מישהו יבדוק אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות
צביה קרל01/10/2010כרגע אין צורך בבדיקות נוספות. רצוי גם מעקב במרפאת מעקב פגים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)