המשך תאומים שבוע 31, חגית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך תאומים שבוע 31, חגית
    חגית
    17/12/2007

ד"ר גור שלום!
    תודה על שענית לשאלותי. אולי לא הייתי ברורה מספיק בנושא המציצה. ילדי אינם יודעים למצוץ אנו צריכים להאכילם כאשר הידיים שלנו מצידי הלחיים שלהם כדי לעזור להם לעשות וואקום.זאת שיטה שהסבירו לנו בפגיה ובנוסף מרפאה בעיסוק שמומחית בתפקודי פה אמרה לנו לעשות את זה ושבסוף המציצה תסתדר. כאמור כמו שאמרתי היום הם בני שישה חודשים ועדיין לא מוצצים לבד. ניסינו פעמים רבות לא לעזור להם אך הם לא הצליחו לאכול. זאת תופעה מתסכלת כיוון שכל האכלה לוקחת המון זמן. יש לציין שנראה שממש חסרה להם המציצה הם רוצים לקחת מוצץ ולא מצליחים וקשה להם מאוד להרדם, הם מנסים למצוץ את היד , החיתול אבל כל הזמן זה נראה שזה לא מספיק להם. האם נתקלת במקרים כאלו? מה אפשר לעשות?
    בנוגע לשינה זה קורה ממש כל בערך 15 דקות הם בוכים מתוך שינה, בעיקר בשינות של היום. מה עושים עם קשיי שינה? ישנם קשיים נוספים: לוקח להם המון זמן להרדם והם בוכים בלי סוף רק שאני מרימה אותם או דופקת להם על הגב הם נרדמים, זה יכול לקחת שעה. זאת תופעה נורמאלית?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המשך תאומים שבוע 31, חגית

הוספת תגובה

• קשיי האכלה

ד''ר אילן גור
    18/12/2007

לחגית ,
    ברור לכל שזה לא תקין ולא "נורמלי" שתינוק לא יודע למצוץ.
    העזרה שאת מקבלת טובה והקשיים אכן רבים. נתקלתי בתופעה כזאת עם מספר פגים וחלקם אף קבלו כלכלה זונדה דרך הפה ואו הקיבה עד שגדלו ואז פיתחו האכלה של מוצקים בכפית ולא במציצה. קיימות בארץ מרפאות להפרעות אכילה וחושבני שיש להפנות את ילדייך למרפאה כזאת.
    באם האוכל הולך מאד קשה והילדים לא עולים במשקל יש לשקול האכלה בדרכים שכתבתי לך על מנת לתת להם לגדול ולנסות אז להעבירם לכלכלה דרך הפה.
    לגבי השינה לא איש בשורות אני וגם זה קשור כנראה לפגותם.
    האם עברו בדיקת ראיה? האם עברו בדיקת שמיעה?
    האם היתה עדות לפגיעה מוחית בשהותן בפגיה ( בבדיקות US ראש?)
    במידה ויש פגיעה מוחית זה יכול להסביר את שתי הבעיות גם יחד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו