פג אחד מתאומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פג אחד מתאומים
    מעיין
    13/03/2011

ילדתי ביום שישי האחרון תאומים אחד במשקל 2.020 והשני במשקל 2.400 הקטנטן שנולד במשקל 2.400 הוכנס לפגיה עקב מצב של ריאות א בשלות מספיק. נתנו לו חומר להבשלת ריאות וכרגע - יום ראשון בבוקר המצב שלו יציב אך הוא מחובר למכונת הנשמה כעזרה לנשימה שלו. לא כל כך הבנתי מה בדיוק קרה כאן - אמרו לי שזה מצב ידוע שקורה בלידה מוקדמת של תאונים (שבוע 35 + 4 ). התאום השני נמצא בהשגחה עקב מצב של חום גוף (נמצא בעריסה מחוממת ולא כל כך אוכל כמו שצריך. האם הכל יסתדר? אני צריכה קצת הסברים כי לא בדיוק מסבירים לי מה קורה כאן.
    אשמח לתגובה מהירה
    בריאות ושבוע טוב
    מעיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פג אחד מתאומים

הוספת תגובה

• פג אחד מתאומים - תגובה

צביה קרל
    14/03/2011

מעיין היקרה מזל טוב.
    אומנם, כל מי שנולד לפני שבוע 36 להריון הוא פג. המשמעות של להיות פג אומרת- כל מערכות הגוף לא בשלות. אצל התאום הגדול יותרזה מתבטא בעיקר בחוסר בשלות של הריאות. ואצל הקטן יותר- בחוסר יכולת לשמור על חום הגוף.
    חוסר הבשלות הריאתית- RSD הינה תופעה מוכרת מאד בפגיה. מחסור בחומר שנקרא "
    סורפקטנט" גורמם לתינוק להתקשות בנשימה. אנחנו נותנים סורפקטנט בהזרקה ישירה לריאות וכך עוזרים לתינוק להתגבר על הבעיה. לךפעמים יש צורך במתן מנה או שתיים נוספות של סופקטנט.
    אני בטוחה שאם תבקשי הסבר מהרופא המטפל בתינוקך הוא ישמח לפרט את המצב המדויק של בנך.
    בסך הכל לא נשמע לי שהמצב גרוע כל כך. בדרך כלל פגים, שנולדים יחסית גדולים , מצבם הבריאותי מסתדר תוך כמה ימים, ואם תצליחו להתחמק מבעיות נוספות (כמו זיהומים), תגיעו הביתה תוך שבוע שבועיים ולאט לאט, עם הרבה סבלנות, הכל יסתדר.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגים תאומים

מעיין
    19/03/2011

תודה על התגובה - יש לי שאלה נוספת, התאום הקטן עצמות הגולגולת שלו התחברו בצורת משולש ואמרו לי שיש צורך לנתח אותו בגיל 3 חודשים. מה בעצם זה אומר? אמרו לי שזה בעיקר קוסמטי ובנוסף יתן למוח מקום להתפתח כמו שצריך. הכל יהיה סדר? כמו כן הוא לא עולה במשקל כמו שצריך למרות שהתחילו לתת לו קלורין בשילוב עם חלב אם. האם כדאי להפסיק את מתן חלב האם ולהשאר רק עם הקלורין?
    תודה מעיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגים תאומים - תגובה

צביה קרל
    25/03/2011

אומנם, אם ינתחו בגיל שלושה חודשים יהיה למוח מספיק מקום לגדול. לא יודעת לענות על השאלה אם הכל יהיה בסדר, כי אני לא מכירה מספיק את המקרה ואף פעם אנחנו לא יודעים אם באמת הכל יהיה בסדר.
    לגבי חלב האם לט נממש לי שכדאי להפסיק. סימכי על הרופאים. יש עוד תוספות שאפשר להוסיף לחלב כדי להעלות אותו במשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו