מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר שקט מוטורי בשינה והרדמותסשה18/03/2011
שלום,
הבת שלנו בת 4 חודשים כרונולוגי, כמעט 3 חודשים מתוקן (נולדה שבוע 34).
בשבוע האחרון פותחת פערים יפים בלילה, ישנה 5-6 שעות, אוכלת, ישנה עוד 3 שעות, אוכלת ועוד 2-3 שעות. אני מניקה מלא.
אבל - היא התחילה לנופף הרבה יותר בידיים וברגליים עד שהיא נרדמת. אנחנו שמים אותה במיטה כשהיא מנומנמת, וכמעט תמיד מתחילה להתנועע בתזזיתיות. לפעמים גם פותחת עיניים ולפעמים שמה אצבע בפה, מאוד אוהבת למצוץ אצבע וכך גם מרדימה עצמה. עד כמה שידוע לי טבעי שתינוקות זזים בשלב השינה הראשון אבל זה יכול להימשך 45 דקות בהן נראה כאילו היא עדיין לא ממש ישנה. לפעמים גם בלילה משתוללת ככה - קשה לי להגיד לכמה זמן כי זה לא תמיד מעיר אותי - ולפעמים גם חוזרת לישון. בדר"כ הדפוס הוא שהיא מנופפת בגפיים, נרגעת לדקה, שוב מנופפת - ולאט לאט ההפסקות בין ההשתוללויות נהיות גדולות יוצר עד שנרגעת וישנה עמוק. היא גם זזה לה מצד לצד במיטה ובדר"כ נצמדת למגן מיטה בדופן אחת.
היא כמעט לא בוכה בלילה - גם כשאני קמה להניק אותה זה רק בגלל שאני קולטת שהיא כבר המון שעות לא אכלה ושוכבת לה שם ומוצצת את השמיכה או מגן המיטה... (היא ישנה איתנו בחדר ב"מיטנת" נצמדת למיטה).
האם חוסר שקט כזה מעיד על בעיה כלשהי? לפעמים זה נראה ממש לא נעים, למרות שהיא לא בוכה.
תודה חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שקט מוטורי בשינה והרדמות - תגובה
צביה קרל25/03/2011תוכלי לנסות לעזור לה על ידי עיטוף. ישנן שמיכות שמתאימות וטכניקות של עיטוף שיכולות לעזור לה להרדם בלי התנועות האלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם ביתי פעילה מאד בזמן שינה...
hila21/06/2011שלום צביה.
אני אמא טריה לפגית שנולדה בשבוע 29 (משקל 1,410) כיום בת 7.5 חודשים כרונולוגי 5.5 חודשים מתוקן. כיום משקלה 7 ק"ג.ללא סיבוכים מיוחדים בפגיה!
מתפתחת מאד יפה - מחייכת המון, מרימה ראש, משחקת במובייל, מעבירה צעצוע מיד ליד...
לאחרונה השינה שלה מאד "פעילה" והיא מניעה את הגפיים בעיקר הרגליים בזמן השינה המון. לעיתים אף בוכה מעט ולא תמיד מצליחה לחזור לשינה. מוצץ עושה את הטריק ללא ספק... אבל 6 פעמים לקום בלילה + פעמים האכלה זה קצת קשה.
לשאלתי: האם יש משהו שאוכל לעשות על מנת להרגיע אותה למעט להרים כמובן בזמן השינה. אגב.. כשמכסים אותה היא עוד יותר פעילה ומנסה להסיט מעלה את השמיכה (ניסיתי גם שמיכה קלילה ביותר - לא עובד).
תודה רבה על תשומת ליבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם ביתי פעילה מאד בזמן שינה... - תגובה
צביה קרל23/06/2011הי
לא מספיק לכסות, צריך ממש לעטוף אותה כדי שתרגעש בטוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)