מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיניים ומזוןדנה11/05/2011
שלום רב,
ילדתי לפני 3 חודשים פג מהמם בשבוע 27+3 במשקל 1 ק"ג ובחסדי חסדים וניסים גלויים הוא עבר מהלך תקין בפגייה. נשם לבד מיום היוולדו ללא סיבוכים. ממשיכים לקוות שהכל יתפתח כראוי גם בהמשך.
גיל מתוקן - כיום הוא בן 0... רק נולד. ב"ה שוקל 4 ק"ג.
שתי שאלות:
1. הוא עדיין מגלגל עיניים, מעט פוזל לפעמים ולא מישיר מבט. האם זה תקין, או כדאי לדאוג? אנחנו בקשר רציף עם המכון להתפתחות הילד.
2. אני שואבת לו חלב, אך מכיוון שאין לי מספיק אני מוסיפה גם תרכובת מזון לתינוקות. בהמלצת הפגיה הוא אכל ניאושור, אך ממש לא הסתדר עם התרכובת הזו ופלט אותה בכמויות. האם אפשר לנסות תרכובת אחרת? האחות הראשית בפגיה אמרה לי שהוא כבר יכול לאכול מטרנה או סימילאק רגילים מס' 1. האם עדיף לתת לו את סימילאק אדוונס או מטרנה אקסטרא קאר או שזה לא בעל חשיבות? אני מרגישה מעט אבודה בקטע הזה.
אשמח לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקוד השאלה
דנה11/05/2011אני לא ממש יודעת להסביר לגבי העיניים. זה יותר פזילה לעיתים וחוסר מיקוד של העין בצורה ישירה. ד"ר לוינגר בדק אותו בפגייה ואמר שהכל תקין ב"ה. האם יש סיבה לדאוג? אותי זה קצת מלחיץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקוד השאלה - תגובה
צביה קרל12/05/2011דנה שלום.
לתינוקות, עד גיל חצי שנה, יש לפעמים פזילה וחולשה שלשרירי העיניים,שחולפת מעצמה. אצל פגים, כמו שאת בטח כבר יודעת, הכל יותר קיצוני. כרגע לא נראה לי שיש מקום לדאגה. כמובן שחשוב להמשיך מעקב של רופא עיניים.
בענין האוכל. אין חשיבות לפורמולה שתבחרי. הן מאד דומות בהרכבן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)